Starity

Ian McKellen és Patrick Stewart visszatér az X-Menhez

2012. november 29. 07:07   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az eredeti X-Men-trilógia Magnetóját és Xavierjét alakító két legendás színész is feltűnik majd a sorozat legújabb részében, a Days of Future Pastban – Bryan Singer ezt maga erősítette meg Twitter-üzenetében.

hirdetés
Ian McKellen és Patrick Stewart visszatér az X-Menhez

Az utóbbi néhány hétben újabb és újabb információk láttak napvilágot az új X-Men-filmről. Matthew Vaughn, akinek eredetileg szánták a nagyszabású mozi rendezését, időközben visszalépett – bár producerként továbbra is a projektnél marad –, ezzel utat engedve Bryan Singernek egy új feladatkör ellátásához.

Singer eddig is szerves része volt a produkciónak, emellett anno ő rendezte az eredeti X-Men-trilógia első két, nagy sikerű darabját, így a választás cseppet sem meglepő. Ezzel együtt viszont a produkciós munkálatok kezdete ismét kitolódott, a forgatás várhatóan csupán jövő áprilisban veszi kezdetét.

A várakozást valamelyest enyhíti Singer a Twitteren tett bejelentése, miszerint Ian McKellen és Patrick Stewart mindketten csatlakoztak a Days of Future Past szereplőgárdájához.

Kevésbé meglepő annak megerősítése, hogy az X-Men: Az elsők stábjából Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence és Nicholas Hoult úgyszintén visszatérnek eddigi szerepeikhez.

Az, hogy a filmben egyszerre kaphatnak helyet Charles Xavier és Magneto múltbeli, illetve jövőbeli karaktereinek megformálói, nem meglepő, a Days of Future Past ugyanis a Marvel azonos című képregénysorozatából merít inspirációt, amelynek időutazással átszőtt történetvezetése nem mindennapi alkalmat nyújt a két X-Men-széria összekapcsolásához. Az, hogy pontosan mennyiben fog a film névadójának nyomdokaiba lépni, természetesen még rejtély, bár ha hinni lehet Mark Millar, a FOX kreatív tanácsadójának elejtett szavaiból, számíthatunk apokaliptikus jövőre és gyilkos robotokra.

Ami a stáb további összeállítását illeti, Jason Flemyng megerősítette, hogy valószínűleg visszatér, mindeközben Famke Janssen nemrég kitérő választ adott arra, hogy van-e esély Jane Grey viszontlátására. Hugh Jackmanről – aki legközelebb 2013-ban a The Wolverine-ben bújik Rozsomák bőrébe – sincsenek még konkrét hírek, pedig az ő karaktere az egyik főszereplője az eredeti képregénybeli történetnek. Emellett nem zárható ki Ellen Page, Anna Paquin, James Marsden vagy akár Shawn Ashmore felbukkanása sem.

Az X-Men: Days of Future Past premiere 2014. július 18-ára van kitűzve.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek