Starity

Tervben van az Alice Csodaországban folytatása

2012. december 09. 16:04   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár eredetileg elvetették az ötletet, most folytatást tervez a Disney Tim Burton 2010-es filmjéhez, a hatalmas bevételt hozó Alice Csodaországbanhoz. A második részhez már meg is keresték a forgatókönyvírót, Linda Woolvertont.

hirdetés
Tervben van az Alice Csodaországban folytatása

2010-ben jelent meg Tim Burton sikerfilmje, az Alice Csodaországban, mely Lewis Carroll meseregényei alapján készült. A kissé szürreális, de a Disney keretien belül maradó film hatalmas bevételeket hozott, mivel 200 milliós költségvetésével több mint egymilliárd dollárt hozott a készítőknek. Az óriási sikerben nagy valószínűséggel közrejátszott az is, hogy a főbb szerepekben olyan színészeket láthattunk, mint Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Crispin Glover vagy a bájos Anne Hathaway.

A megjelenés után – a film népszerűsége ellenére – elvetették a folytatást, és Burton sem szerette volna tovább szőni a történetet. Most viszont újra felmerült a második rész ötlete, mivel a Disney nem szeretné, ha kárba veszne egy ekkora bevételt hozó film folytatásának lehetősége. Ha a rendező és a színészek is visszatérnének, valószínűleg hasonló sikert produkálhatnának, bár hozzá kell tenni, hogy Tim Burton újabb filmjei a szokásosnál is jobban megosztják a közönséget.

Már megkeresték az Alice Csodaországban forgatókönyvíróját, Linda Woolvertont is a folytatás ügyében, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint Az oroszlánkirály, A Szépség és a Szörnyeteg vagy a hamarosan érkező Maleficent, melyben Angelina Jolie alakítja majd a címszerepelőt, az ördögien gonosz Demónát. A 2010-es Alice-film az Alice Csodaországban és az Alice Tükörországban című műveket vette alapul, így kérdés, hogy egy teljesen új történet hogyan állná meg a helyét.

A folytatásban valószínűleg a főszereplő lányt alakító Mia Wasikowska is helyet kapna, akit azóta már olyan filmekben láthattunk, mint a Fékezhetetlen vagy A nyugtalanság kora. A 23 éves színésznő legközelebb a Stoker című thrillerben fog feltűnni Nicole Kidman és Matthew Goode oldalán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek