Starity

Győzött a Szerelem a Los Angeles-i kritikusoknál

2012. december 10. 11:11   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Michael Haneke rendező francia drámája lett az év filmje a LAFCA szerint.

hirdetés
Győzött a Szerelem a Los Angeles-i kritikusoknál

A Los Angeles-i filmkritikusok december 9-én tették közzé díjazottaik névsorát, illetve a főbb kategóriákban nyilvánosságra hozták a második befutó kilétét is. Míg New York-i kollégáik Kathryn Bigelow Osama Bin Laden elleni hadjáratról szóló filmjére, a Zero Dark Thirtyre tették voksukat, addig a LAFCA tagjai Michael Haneke szerelmi drámáját, az egy idős pár történetét feldolgozó Szerelmet tüntették ki, amely Paul Thomas Anderson The Masterjét előzte meg.

A legjobb színész és legjobb női mellékszereplő kategóriákban viszont már utóbbi tarolt, Joaquin Phoenix Denis Lavant (Holy Motors), Amy Adams pedig Anne Hathaway (A sötét lovag – Felemelkedés, A nyomorultak) elől nyúlta le a kitüntetést. Emellett Paul Thomas Andersoné lett a legjobb rendező díja is Kathryn Bigelow-val szemben.

A legjobb férfi mellékszereplő Dwight Henry lett A messze dél vadjaiban nyújtott alakításáért, megelőzve Christoph Waltzot (Django Unchained). A legjobb színésznő kategóriában már nehezebben jutottak a tagok konszenzusra, így végül Emanuelle Riva (Szerelem) és Jennifer Lawrence (Napos oldal) megosztva kapták ezt a díjat.

A legjobb forgatókönyv Chris Terrio Az Argo-akciójának jutott, a legjobb operatőr díját a Skyfallért Roger Deakins kapta, a legjobb animációs film pedig Tim Burton Frankenweenie-je lett.

A nyertesek teljes névsorát a szervezet hivatalos oldalán bárki megtekintheti.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek