Starity

Hírességek stílusevolúciója — Keira Knightley

2012. december 14. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk második részében Keira Knightley változásait figyeljük meg.

hirdetés
Hírességek stílusevolúciója — Keira Knightley

A Karib-tenger kalózai sztárja ismert elegáns megjelenéséről, divatos kabátjairól, ékszereiről, amelyek többnyire egy-egy emléket őriznek számára. A brit színésznő gyakorta hord kötött pulóvereket, kedvenc színei közé tartozik a pasztell, az ezüstös vagy barna színárnyalatokat sem veti meg. Cikksorozatunk második részében az ő stílusevolúciójába nyerhetünk betekintést.

2001–2003

Keira azonnal kitűnt a tömegből aligha nőiesnek nevezhető testalkatával, elképesztő vékonyságával. Abban az időben, amikor a köztudatba robbant, még nem hordott olyan kiegészítőket, amelyek különösebb ismertetőjegyévé váltak volna. Többnyire egyenes, sötétbarna haját is legtöbbször egyszerű kukássapkával fedte el. Nem választott sosem testhez illő ruhadarabokat, felsőire, pulóvereire jellemző a két számmal nagyobb méret.

2003–2005

A Csavard be, mint Beckham forgatása óta Keira haja gyorsan megnőtt, a Büszkeség és balítélet premierjén már elképesztő hajzuhataggal lépett a pódiumra. A stílusérzéke azonnal kifejlődött, aligha tudnánk felsorolni olyan eseményt, ahol nem összeillő kiegészítőkkel, ruhadarabokban jelent meg. Mindig a legnevesebb tervezőktől választott ruhát, többnyire egy, de maximum kétszínűeket öltött magára, mivel az extravagáns stílus messze áll tőle. 2005-ben a Domino forgatása miatt kénytelen volt megválni hajától, de mindig is hangsúlyozta, mennyire nőiesnek tartja magát még rövid frizurával is. Az évek során beszerzett egy állandó nyakláncot, amelyet szinte minden megjelenése során viselt.

2005–2007

Egy biztos: a színésznő nagyon vigyáz a ruháira. Az első fotón látható kötött pulóvert, amely már szinte kabátként funkcionál, még a kétezres évek elején kapta, 2003-ban is gyakran jelent meg benne. Az utcán általában kényelmes, egyszerű darabokat hord, amelyekkel nem tűnik ki a tömegből, előnyben részesíti a sálakat, és bármikor örömmel húz sapkát vagy kalapot. Táskái rendszerint hatalmas méretűek, szinte sosem hord magánál retikült, többnyire sport- vagy válltáskával járkál. Alaposabban odafigyel arra, mit vesz fel a mindennapokban, de nem zavartatja magát: mindig kényelmes darabokat választ, stílusérzéke pedig makulátlan.

2007–2009

Ebben az időszakban Keira stílusa sokat változott: kialakult nála az azóta szinte ismertetőjegyévé vált egyhangú, göndör frizura, amely mellé frufrut vágatott. Öltözködése is merőben más lett: elhagyta a buggyos nadrágokat, sokkal gyakrabban mutatkozott kosztümben, nemcsak eseményeken, a mindennapokban is. Megjelenése kezdett igencsak férfiassá válni, tekintve, hogy még a sminket is száműzte az életéből: premierekre is mindössze ajakírt és szempillaspirált használt. 2009 végére tért vissza ismét a nőiesebb darabokhoz.

2010–2011

Miután végzett a Never Let Me Go forgatásával, Keira ismét levágatta a haját: félhosszú, természetes fürtjeit a vállig érő haj követte 2011-ben. Visszatért a világos farmer, drapp színű felső és fekete dzseki kombinációjához, szemeit pedig legtöbbször füstös árnyalatba borította. Elterjedt róla ismét az anorexia híre, ugyanis egy dekát sem szedett fel, sőt, ő azonban még mindig cáfolja a híreszteléseket. A haját 2006 óta nem festi, nem szeretné feleslegesen roncsolni mindenféle színezékkel.

Napjainkban

Alkalomadtán szívesen hordott virágos, tavaszias ruhákat, de ez idén egyre gyakrabban fordult elő nála. Kiegészítői között állandó helyet kapott a szögletes keretű napszemüveg, és óriási táskáit felváltották a retikülök! Vászonkabátjait is lecserélte: többnyire csak bőr- (vagy bőrhatású) vagy farmerdzsekiket viselt. A színek változása is feltűnő: ruhatárában egyre elszaporodtak a világos árnyalatok, de továbbra is állandó kedvenc nála a szürke.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek