Starity

Betiltotta a bíróság a Hobbitok korát

2012. december 11. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hobbit: Váratlan utazás egyik producere sikerrel perelte be az alacsony költségvetésű mockbustereket gyártó The Asylum stúdiót, így az általuk készített Hobbitok kora egyelőre nem jelenhet meg.

hirdetés
Betiltotta a bíróság a Hobbitok korát
Fotó: The Asylum

A hobbit: Váratlan utazás egyik producere, Saul Zaentz nem szereti, ha szórakoznak a filmjeivel, így beperelte a kaliforniai bíróságon azt a The Asylum nevű független filmgyártó céget, amelynek fő profiljába az aktuális blockbusterek címéhez megtévesztésig hasonló címmel forgalomba hozott, alalcsony költségvetésű és még annál is alacsonyabb színvonalú filmek gyártása és forgalmazása tartozik.

A stúdió nevéhez köthető például a Snakes on a Train, a The Da Vinci Treasure, a Transmorphers, a The Terminators és a Paranormal Entity című filmek. Bár a cég 1999 óta működik, eddig összesen kétszer perelték be őket szerzői jogok megsértéséért, és az egyiket sikerült is egy címcserével letudni.

A Hobbitok kora (The Age of the Hobbits) azonban nem úszta meg ennyivel a dolgot, hiszen a kaliforniai bíróság határozata alapján a néhány nappal A hobbit: Váratlan utazás bemutatója előtt kiadni készült film forgalmazását ideiglenesen betiltották, azaz nem jelenthet meg egy időben Peter Jackson filmjével. A bíróság indoklása szerint a cím megtévesztheti a nézőket, bár a filmnek egyébként semmi köze nincs J.R.R. Tolkien fantáziavilágához, ugyanis egy akció-kalandfilmről van szó, amely egy előember fajról, a homo floresiensisről, a tudományban használt becenevükön hobbitokról szól.

A legközelebbi bírósági meghallgatás január 28-án lesz, ahol eldől, hogy az átmeneti rendelkezés véglegesen is hatályban marad-e.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek