Starity

Hírességek stílusevolúciója — Avril Lavigne

2013. január 22. 11:11   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk folytatódik, ezúttal a kanadai énekesnőnek, Avril Lavigne-nek elemezzük a változásait.

hirdetés
Hírességek stílusevolúciója — Avril Lavigne

Cikksorozatunkat egy énekesnővel folytatjuk. Általában az a sikeres előadó, aki mindig tud újat mutatni. Nincs ez más kép a kanadai énekesnővel sem, Avril Lavigne-nel.

Avril az egyik olyan énekesnő, aki minden egyes albumával új oldalát mutatta be. Volt már vadóc deszkás tinédzser vagy elegáns üzletasszony, de a rockercsaj szerepét is nyugodtan magára vállalja. Tízéves pálya futása alatt négy albuma jelent meg, három parfümje, sőt még egy saját ruhamárkát is alapított, Abbey Dawn néven. Szóval Lavigne-ről nyugodtan elmondhatjuk, hogy egy igazi stílusikon.

20022003

Avril még csak 17 éves volt, amikor berobbant a zeneiparba, de rengeteg rajongót szerzett magának – nemcsak dalaival, hanem egyedi stílusával is. Deszkás csaj volt akkoriban, és általában laza nadrág, tornacipő és nyakkendő jellemezte. Kedvenc márkája a Converse volt, és elmondása szerint vagy 100 pár tornacsukája volt, csak úgy, mint nyakkendője. Sokszor nevezték punknak viselkedése és öltözködése miatt, de ő mindig tagadta, hogy az lenne. Nem csoda, hogy sokan annak hitték, hisz a kamerának is gyakran mutatott be, és kolléganőit is erőszeretettel szidta.

2004

Második nagylemeze megjelenésével stílust is váltott. Sokkal rockosabban kezdett el öltözködni. Piros és fekete style-ban nyomta. Kapucnis pulóvereket, bakancsot kezdett el hordani, sőt eléggé szerette a rövid szoknyákat is, főleg a tütüket. Haját is megváltoztatta, hisz az egyenes barnából hosszú szőkésbarna lett, alul fekete tincsekkel. A sminkjét is másképp viselte, nagyon sokszor festette ki magát vörössel.

2005—2006

Avril egy év alatt nagyon sokat változott, nemcsak külsőre, de belsőre is, ami valószínűleg a Deryck Whibley-vel közös kapcsolatuk elmélyítése miatt is született. Rockerkülsejét csinosra, elegánsra cserélte. Egész haját befestette szőkére, és vagy fúl egyenesen, vagy göndören hordta, esetleg még összekötötte elegáns trendi copfba. A tornacipőt és bakancsot magassarkúra cserélte, bő nadrágok helyett szűkeket hordott. A Chanel arca is lett, a sminkben a szolid árnyalatok kaptak helyet, mellőzte a sötét pandaszemeket, és már nem mutogatott a kamerának.

2007—2010

Avril 2007-ben egy újabb egyediséggel állt elő. Rózsaszín tincseket festetett a hajába, és az is lett a kedvenc színe – sok évig pinkben nyomult. Habár a magassarkú cipőket továbbra is viselte, visszatért a tornacipőkre és a kapucnis felsőkre is. A szolid smink helyett füstös make-up-ot használt. A harmadik albumával ismét új arcát mutatta meg. 2008-ban elindította saját ruhamárkáját, az Abbey Dawnt, ahol ő maga tervezte a ruhákat, és attól fogva szinte csak AD-darabokban láthattuk: legtöbbször halálfejes pulóverekben jelent meg a mindennapokban. 2009-ben első parfümjét dobta a piacra, a Black Start, mely alapszínei a pink és a fekete. A következő évben második parfümje, a Forbidden Rose jelent meg, ami kissé már misztikusabb stílusú volt, csakúgy, mint Avril. Akkoriban lilában is sokat láthattuk. A hajában jelentek meg barna tincsek is alul, míg teljesen elhagyta a rózsaszínt, és 2010-re már csak szőke maradt, alul fekete fürtökkel. Akkortájt ő tervezte az Alice Csodaországban című filmhez a ruhákat, sőt, végül a zenét is ő komponálta.

2011

Ez az év Avril életében nagyon fontos szerepet játszik, hisz többéves küzdelem után kiadhatta negyedik stúdióalbumát, a Goodbye Lullabyt. Ezzel egy teljesen új oldaláról ismerhettük meg – egy érzelmesebbről. Stílusa az eddigiekkel összemosódott, és kedvtől függően öltözködött. Volt, hogy neccharisnyát viselt szoknyával, mint 2007-ben, de hordott leggingset is. Megmaradt régi sminkjénél, azonban a haja ismét változott. Nemcsak rózsaszínnel, immár zölddel keverte eredeti hajszínét. Az Abbey Dawn márkájával is sokat haladt, mivel divatbemutatókat is tarthatott. Megjelent harmadik parfümje, a Wild Rose, aminek szintjén a rózsaszín volt az alapfeltétele.

2012, napjainkban

Ebben az évben talán a hajszínét váltogatta legtöbbször, hisz mindenféle színben pompázott. Az első sokkoló változtatást még év elején mutatta be. Sokan hasonlították Szörnyella de Frászhoz, de minden bizonnyal csak műhajat viselt, mivel egyszer jelent meg így a publikum előtt. Ezt váltotta fel a szivárványszínű viselet, végül a Skrillex-típusú – azaz az oldalra felnyírt – hajával okozott felhördülést, amit, mint kiderült, Marilyn Manson csinált neki. Ezt már csak tetézni tudta az, hogy egyszer majdnem az egészet befestette rózsaszínre, plusz néhány tincset zöldre is, a ruhamárkájának divatbemutatójára. Azonban mindig az új divatnak megfelelően van felöltözve, saját stílusával kombinálva.

Lavigne 10 év alatt rengeteget változott, hisz régen hidegen hagyta a divat, most azonban már ő diktálta azt saját ruhamárkájával. Új albuma 2013-ban jelenik meg, és addigra talán ismét változni fog megjelenése.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek