Starity

Kimi Raikkönen kicsúszott a Finn-ralin

2010. augusztus 02. 12:12   |   Szerző: Bercsy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Volt Formula-1-es versenyző, aki 2007-ben világbajnok lett, idén áttért a ralizáshoz. A Finn pályán nem úgy teljesített, ahogy szeretett volna, de azért a célba még beért.

hirdetés
Kimi Raikkönen kicsúszott a Finn-ralin

A hétvégén rendezték meg a Finn-ralit, ahol sokak kedvence, a volt Formulaa-1-es klasszis, Kimi Raikkönen is részt vett kisebb-nagyobb szerencsével. A szombati első szakasz nem okozott nagy boldogságott Kiminek, ugyanis hibázott és kicsúszott az útról, majd egy árokban landolt a kocsijával. A versenyzőt nem érte sérülés.

"Egy kissé túl gyorsan érkeztünk az egyik kanyarba a szakasz elején. Az autó kicsúszott és beragadt a bozótba. Egy olyan helyen történt, ahol nem voltak nézők a közelben. Persze futva megérkezett a segítség " - nyilatkotott később a finn versenyző. 

"Ki kellett cserélnünk a kereket, hogy befejezhessük a szakaszt. Összetört az első lökhárítónk is, de nem volt súlyos a sérülés. Folytathattuk a versenyt, mindenféle probléma nélkül. Extrém nehéz verseny volt. Rengeteget kell még tanulnunk, mielőtt valóban gyorsan tudunk menni ezen a talajon."

Az incidens után Kimi a 35. helyre esett vissza, de a végén egész a 24. helyig sikerült felküzdenie magát. A folytatás legközelebb 3 hét múlva lesz, augusztus 20. és 22. között a német pályán.

Sok szerencsét Kiminek a versenyekhez ;)
 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek