Starity

Adam Lambert nincs elragadtatva A nyomorultaktól

2013. január 01. 20:08   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adam Twitter-oldalán számolt be arról, mit gondolt a legújabb klasszikusról, bár hozzáteszi még, hogy Anne Hathaway alakítása lenyűgöző.

hirdetés
Adam Lambert nincs elragadtatva A nyomorultaktól

Adam őszintén írt arról, hogy mi nem tetszett neki az új A nyomorultak című filmben. Egyik csiripelésében csalódottságát fejezte ki, miszerint a beválogatott színészek sajnos nem tudtak énekelni, és annak ellenére, hogy az alakításuk jóra sikerült, zavaró volt, hogy énekesnek tettették magukat, miközben nem is tudnak énekelni.

Lambert szerint a filmet érdemes megnézni, Anne Hathaway alakítása lenyűgöző, Helena Bonham Carter és Sacha Baron Cohen is jók voltak, de a film egyik legfontosabb része, a dalok előadása nem sikerült túl jól. Az énekes hozzátette még azt is, hogy igyekezett nem az éneklős részekre, hanem a színészi játékra koncentrálni, de úgy érzi, így ezzel elveszett a filmből annak „operai varázsa”.

„A média majd azt kérdezi, hogy »ezek a színészek megpróbáltak énekelni és előadni dalaikat, mintha élőben történt volna, de akkor már miért nem válogattak be olyan színészeket, akiknek jó hangjuk van?«”.

Adam ezek után bocsánatot kért, amiért így nyilatkozott a filmről, majd hozzátette, hogy ezen a musicalen nőtt fel, így magasra rakta a mércét, de nem kellett volna.

Így tehát Adam az első, aki a nagy nyilvánosság előtt fejezte ki nemtetszését a film bizonyos részével kapcsolatban, magára haragítva a film szerelmeseit, akik imádatuk és kedvenc színészeik védelmére keltek.

A Mariust alakító Eddie Redmayne a mai napon adott egyik interjújában arról beszélt, hogy a válogatás olyan volt, mint egy X-Faktor- vagy Idol-válogató, csak többen voltak a zsűriben. Eddie elmondása szerint a casting előtt énektanárt kért fel, hogy segítsen neki, annak ellenére, hogy a fiatal színész remek hanggal rendelkezik, nem bízott magában. A meghallgatás napján 20 embert kellett meggyőznie arról, hogy ő a megfelelő ember Marius szerepére, a zsűriben a filmstúdió képviselői, a castingmenedzserek, énektanárok és ügynökök ültek.

A gyűlölködő fanok ezt az Eddie-vel készült interjút hozzák fel Lambertnek, aki már régen másról csicsereg, a mérges rajongók azonban nemrég felhívták figyelmét arra is, hogy az Eponine-t alakító Samantha Barks valójában operaénekesnő, aki fiatal kora ellenére többször játszotta már el Eponine szerepét, egy több színházi díjat nyert színész és énekesnőről van szó. Amanda Seyfried, aki már másik musicalben is szerepelt, szintén tud énekelni, Hugh Jackman már Broadwayen is szerepelt, Russel Crowe-nak saját bandája van, míg Eddie Redmayne osztálya és iskolája egyik legjobb hangú énekese volt, erről maga a színész egykori osztálytársa, Vilmos herceg beszélt egy interjúban, és hangfelvétel bizonyítja, hogy templomi kórusokban is énekelt. Gyakorlatilag Anne az egyetlen a színészgárdában, akinek nincs saját bandája vagy nem tanult komolyabban énekelni iskolájában.

Mindenféle pletykák keltek szárnyra azzal kapcsolatban, hogy az Oscar-díjas rendező, Tom Hooper hogyan oldotta meg az éneklés kérdését. A kételyeknek egy Hugh Jackman-interjú vetett véget, amiben a színész elárulta, hogy előre felvették a dalokat, nem énekelt helyettük senki, a felvett zenét biztonságból adták be a film felvételekor, és ha úgy vesszük, valóban nem énekeltek élőben. A kérdés csak az, hogy ez mennyire befolyásolja a nézőket, akik beülnek megnézni a musicalt. Eddie Redmayne azt is elárulta, hogy a zenei tréning kilenc hétig tartott, amit a forgatás néhány hete követett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek