Starity

Nem kapnak fizetést a Nemzet Színészei

2013. január 09. 10:10   |   Szerző: Adrián719

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagyon fog hiányozni az a félmillió a nem dolgozó színészeknek, akik esetében az átutalás hónapokig várat magára. Avar István a saját otthonából sem tud kimenni, ezért így keresni sem tud.

hirdetés
Nem kapnak fizetést a Nemzet Színészei

„Akár három hónapig is pénzük nélkül maradhatnak a Nemzet Színészei. A címmel járó havi 500 ezer forintos juttatást már januárban sem kapták meg, erről a folyosító Emberi Erőforrások Minisztériuma illetékes államtitkársága csak december végén értesítette a 12 színészlegendát” – írja a Blikk.

A kiküldött levélben azt írták a színészeknek, hogy három havi pénzt kapnak majd egyben, tehát másfél millió forintot, de ez ugyanakkor azt jelenti, hogy márciusig csúszik az átutalás.

A Nemzet Színészei közül sokan már nem dolgoznak színházakban egészségügyi okok miatt, ezért csak erre az összegre hagyatkozhatnak. Ilyen például Avar István, akinek olyan ízületi betegsége van, hogy nem színpadra, még a saját otthonából sem tud kimenni, Szabó Gyula pedig például nemrég agyvérzést kapott, és a feleségének ápolónőt kellett fizetnie, mert nem lehet mindig a férje mellett Budapesten.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek