Starity

Dalok, amelyek táncaikkal lettek feledhetetlenek

2013. január 15. 18:06   |   Szerző: egon96

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Las Ketchup – Asereje vagy a tavalyi év bombaslágere, a PSY – Gangnam Style. Részben vagy egészen nem a zenéjük miatt, hanem a klipben lévő táncmozdulatokkal váltak örökzölddé vagy épp feledhetetlenné.

hirdetés
Dalok, amelyek táncaikkal lettek feledhetetlenek

Kezdjük a sort kronológiai sorrendben Michael Jacksonnal. A pop királya rengeteg olyan klipet készített, amelyben lehetetlennek tűnő táncmozdulatokat mutatott be. Ide tartozik a Thriller, a They Don't Care About Us vagy a Billie Jean, ugyancsak Michael Jacksonhoz fűződik a Moonwalk táncmozdulat is.

Másodikként a Los del Ríót említjük, pontosabban az 1995-ben kiadott Macarena dalukat, amely egyhamar világhírnévre tett szert. A spanyol duó akkor még csak nem is sejthette, hogy a több generáción át, fiataloktól idősebb korosztályig előszeretettel hallgatott és táncolt dal örökzöld slágerré válik, és igazi színfoltja lesz a dalok palettájának.

Pár évnyi ugrás után harmadikként a a Las Ketchup Asereje dalát említjük meg. 2002-t írunk, a helyszín maradt Spanyolország, annyi különbséggel, hogy három lány összeállva egy nyári slágernek indított dallal robbant be a világélvonalba. Az Asereje fülbemászó dallamával és érdekes táncával egyhamar belopta magát az emberek szívébe. A lánytrió dala azóta sem merült feledésbe, és mai napig népszerű.

Negyedikként említsük meg Shakirát: 2010-ben az egész világ a futball-világbajnokság lázban égett. A Waka Waka a maga módján egyszerű, és a táj bemutatása alatt igazi afrikai hangulatot ébreszt a hallgatóban. A dal igazi kultusznak örvendett, és tánca is feledhetetlen maradt: azóta is igazi YouTube-kedvenc. Két év alatt több mint 500 millió megtekintéssel büszkélkedhet, ezáltal az egyik legnézettebb videó lett.

Egy évet lépünk előre, újabb világhódító dal és tánc született egy Michel Teló nevű énekes miatt. Az Ai Se Eu Te Pegóról kétféle vélemény született, vannak, akik szeretik, és vannak, akik nem. Mindenestre a dal egy év alatt több mint 470 millió megtekintést ért el, és sajátos táncát azóta is kedvelik.

A 2012-es év egy bizonyos PSY néven említett úriemberről és az ő mindent elsörprő Gangnam Style-járól szólt. A videoklip elérte az egymilliárdos megtekintést a Youtube-on, és népszerűsége azóta sem lankad.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

zene tánc 2013 rekordok
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek