Starity

Jennifer Lawrence tiszta vizet önt a pohárba a Globe-beszéde után

2013. január 16. 16:04   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 22 éves színésznő múlt héten vehette át első Golden Globe-díját a Napos oldalban nyújtott alakításáért. Köszönőbeszédét a média általánosságban frappánsnak és helyénvalónak találta, viszont voltak olyanok is, akik felháborodásukat fejezték ki a díjazott első szavai hallatán.

hirdetés
Jennifer Lawrence tiszta vizet önt a pohárba a Globe-beszéde után

Úgy tűnik, nem Hugh Jackman az egyetlen, akinek meggyűlt a baja a Golden Globe-gálán mondott beszédével. Lawrence akkor váltott ki felhördülést, amikor átvéve a legjobb musical/vígjátékszínésznőnek járó Arany Glóbuszt – amely kategóriában többek között Meryl Streepet is jelölték –, ezeket a szavakat intézte a mikrofonhoz: „Nini, mit ír itt? Lepipáltam Merylt.”

A közönség nevetett, a nézők közül viszont nem mindenki értette a viccet. Lindsay Lohan például, aki jobb híján otthonából, a Twitteren keresztül kommentálta az átadót, azt írta: „Senkinek sem lenne szabad ujjat húznia egy olyan legendával, mint Meryl Streep.”

Lawrence kedden végül a David Letterman Showban tett pontot az ezzel kapcsolatos viták végére. Sokadszorra kifejtette, hogy Streep egyike az általa legjobban tisztelt színészeknek, az idézetről pedig felfedte, hogy az valójában csupán egy utalás volt a 90-es évek egyik klasszikusára, az Elvált nők klubjára.

„[A jelenetben] Bette Midler a díjról beszél, és el se hiszem, hogy ezt korábban senki sem használta. Ránéz, és azt mondja »Nini, mit ír itt? Lepipáltam Merylt.« Annyira tökéletesen illett a szituációhoz, hogy muszáj volt mondanom. Aztán csak néztem, hogy ez lett ebből? Hogy én nem kedvelem Meryl Streepet? Már azon voltam, hogy kiadok egy hivatalos közleményt, hogy »Hé, idióták, ez csak egy idézet. És Meryl Streepről beszélünk.«

Nem ez volt az első eset, hogy a kétszeresen Oscar-jelölt színésznő popkulturális utalást csöppentett bele valamelyik köszönőbeszédébe. Legutóbb a People's Choice Awardson éppen Lohan kult-filmjét hozta fel, a Bajos csajokat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek