Starity

Jennifer Lawrence: „A szüleim elismerése mindennél többet ér”

2013. január 18. 14:02   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznőnek legújabb filmje, a nyolc Oscar-díjra jelölt Napos oldal népszerűsítése közepette nincs egy nyugodt perce sem; egyik interjút adja a másik után. Legutóbb az LA Times újságírójával ült le, és tőle szokatlan komolysággal válaszolt annak néhány kérdésére a magáról a fiatal generációk felé sugárzott képről, a karrierjéről és a családjáról.

hirdetés
Jennifer Lawrence: „A szüleim elismerése mindennél többet ér”

Azzal kapcsolatban, hogy Az éhezők viadalának köszönhetően sok fiatal lány Katnisst választotta példaképéül, higgadt megfontoltsággal nyilatkozott: „Én is voltam tinédzser – nehéz elképzelni, ugye? – viccelődött a 22 éves Lawrence. – Emlékszem, sok magazint és bulvárlapot olvastam akkoriban. Szerintem a média észre sem veszi, hogy mennyire dicsőíti az anorexiát. Adva van egy színésznő, aki egy csomó súlyt leadott egy szerep kedvéért, és azt magyarázza, hogy ezt hogyan érte el. »Napi egy szem szőlőt ettem, lefogytam 10 kilót, veszélyesen alultáplált voltam, és most díjakat nyerek.« Katnissszal soha nem akartam nagy ügyet csinálni ebből. Fontosnak tartottam, hogy egy erős, harcos alkat legyen, ne pedig asszott és vézna, főleg, hogy nyilvánvalóan sok fiatal számára ő lesz a példakép. Úgy éreztem, jobb, ha azt mondhatják, hogy »Akár úgy is kinézhetnék, mint Katniss«, minthogy »Soha nem lesz olyan alkatom, ha tovább eszem.«

Lawrence arról is mesélt, hogy mennyire élvezte, hogy a Napos oldal forgatása alatt együtt dolgozhatott egyik legkedvesebb rendezőjével, David O. Russell-lel. Russell, aki egy évekkel ezelőtt kikerült videófelvétel miatt leginkább forgatás alatti agresszív szócsatáiról híresült el, a színésznő saját bevallása szerint igazi felüdülés volt számára. Egy-egy jelenet közepette olyan kommentárokkal szakította félbe őt, hogy „Ó, te jó ég, ez borzasztó!”, amire Lawrence azonnal leállt, és újrakezdte a jelenetet másképp.

„Annyira vicces volt, mivel Hollywoodban mindenki tojáshéjakon járkál a színészek jelenlétében, nehogy megbántsák az érzéseiket. Pedig közben mindnyájan ugyanazt csináljuk. Filmet készítünk. Hagyjuk már a... Ne azt mondd nekem, mit csinálok jól. Azt mondd, mit csinálok rosszul, hogy kijavíthassam. Sportcsaládból származom, úgyhogy jobban viszonyulok egy ilyen hozzáálláshoz.”

Úgy tűnik, Russell hozzáállása sikerhez vezetett, hiszen a Napos oldal több mint harminc év óta az első olyan film, amelyet az Akadémia mind a négy színészi kategóriájában elismert. A rendező többször megerősítette, hogy fiatal kora miatt eleinte vonakodott a színésznő beválogatásától, akinek végül egy Skype-on keresztül tartott meghallgatást követően sikerült pillanatok alatt meggyőznie őt. Russell „kortalan”-ként jellemezte Lawrence-t, amit filmbeli partnere, Bradley Cooper is megerősít:

„Olyan, mintha egyszerre lenne 10 és 40 éves. Csak bohóckodik összevissza, és azt hinnéd, nem is figyel oda, mi történik körülötte. Aztán egy pillanat alatt átvált ebbe a lézerszerű összpontosításba, és művel valami varázslatosat.”

A színésznő nemcsak magát a forgatást, de karakterét is szívébe zárta: „Tiffany megtanulta, hogy mindig lesznek olyan részei, amik nem hétköznapiak, és ami más, mint a többieké, de el kell fogadnod ezt, és meg kell bocsátanod önmagadnak. Ez a legfontosabb tudás, amivel ő gazdagodhatott, és remélhetőleg a közönség is ezt szűri majd le.”

Saját elmondása szerint a Napos oldallal kapcsolatos legfontosabb élménye mégis a szüleihez, illetve a film torontói premierjéhez köti, amikor a bemutató után apja, akit világ életében nem látott sírni, elmorzsolt néhány könnyet – bár az idősebb Lawrence azt már kevésbé díjazta, amikor lánya mindezt hangosan felkiáltva adta a közelben állók tudtára.

„Ezt látni, tudva, hogy mennyit áldoztak a szüleim értem, rengeteget jelentett számomra. Feladták a barátaikat, a megélhetőségüket azért, hogy én színészkedhessem. A tény, hogy szeretik, amit csinálok, könnyít valamelyest a bűntudatomon. Bármennyire is jólesik a kollégák elismerése, a szüleimé mindennél többet ér. És ez valószínűleg mindig is így lesz” – nyilatkozta a színésznő, aki a Golden Globe-gálára is szüleit vitte kísérőül, és kisebb port kavart beszédében is mindkettejüket megemlítette.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek