Starity

Erről árulkodik a sztárok kézjegye: James & Oliver Phelps

2013. május 17. 17:05   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cikksorozat előző részében Keanu Reeves aláírását elemeztük ki. Ebben a számban a Harry Potter két egykori ikerpárjának aláírását fogjuk górcső alá vetni.

hirdetés
Erről árulkodik a sztárok kézjegye: James & Oliver Phelps

A Harry Potter-rajongóknak nyilván ismerős lehet James és Oliver Phelps neve, ugyanis ők játszották a vicces és állandó csínytevéseket elkövető Fred és George Weasley-t. Az ikerpár e filmmel kezdte a karrierjét, és 10 évig szórakoztatta a nézőket minden egyes Potter-filmvetítésen. Mondhatni, ezen nőttek fel, ugyanis 14 évesen magántanulók lettek, miután megkapták a Weasley ikerpár szerepét. Ez idő alatt nemcsak azért dolgoztak keményen, hogy a Harry Potter forgatása alatt teljesítsék az elvárásokat, hanem azért is, hogy megfeleljenek tanulókként. Ahogy haladt az idő, egyre többet fejlődtek, és ez idő alatt sikeres érettségi vizsgát is tettek.

Rajongók százai imádják őket, és még mai napig is ismert a nevük. A varázsvilágról szóló film utolsó, befejező része után nem vonultak vissza, hanem különböző filmszerepeket vállaltak el. Mostanság annyit nem lehet hallani a filmes karrierjükről, de még mindig nagyon aktívan tevékenykednek egyes szervezeteknél.

Ugyanaz a külső, viszont különböző kézírás. Ez az egyik olyan szempont a sok közül, amely alapján könnyen meg lehet őket különböztetni. Míg az egyikőjük nagyon összesűrítve írja le a nevét, addig a másik terjedelmesen teszi meg azt. Hogy vajon melyik melyik személyhez tartozik, azt most megnézzük, és kiderítjük azt is, hogy vajon miért lehet ez.

George Weasley, alias Oliver Phelps aláírására jellemző a terjedelmes írásmód, általában ívelt betűkkel ír. A P-t mindig kövérkésen kezdi, majd a végén egy „félhullámot” alkotva fejezi be. Az írásmód magabiztosságra utal, jellemző rá az én-tágítás, azaz határozottan lép fel, nyitott és optimista. Aki nagyobb betűkkel ír, általában nem szeretne szürke kisegérnek látszani, szeret a középpontban lenni.

Ezt igazolja az is, hogy Oliver mindegyik interjújában szeret elbeszélgetni a riporterrel, viccelődik, ám ha a helyzet úgy kívánja, akkor képes komoly is lenni. Úgy tűnhet, hogy a P betű egyik ívével alá akarná húzni a nevét. Ha nincs elég ideje dedikálásra, akkor általában csak a monogramját írja le a megszokott íves P betűvel.


Oliver Phelps aláírása

Oliver öccse (csupán 13 percnyi előnyt élvez a bátyja), James Phelps legfontosabb ismertetőjegye az aláírás végére bigyesztett mosolygós arc. A Harry Potter egykori Fred Weasley-je nagyon összeszűkítve szokta leírni a nevét, amely a zárkózottságra utal, minél apróbb betűkkel ír valaki, annál kisebb önbizalommal és önértékeléssel rendelkezik. James csak nagyon ritkán mutatja ki érzelmeit, mivel sérülékeny, és nem szeret kitűnni a tömegből.

Az interjúi során mindig is szeretett viccelődni, azonban ő csendesebb természetű, mint Oliver. Ha jobban szemügyre vesszük az aláírását, akkor észrevehetjük azt is, hogy a Jamest mindig alulra, a Phelpset mindig felülre írja. Ha neki sincs elég ideje dedikálni, akkor ő is csak a monogramját írja le.


James Phelps aláírása

Közös azonban az írásukban az, hogy valamelyikőjük mindig odaírja a dedikálásuk mellé az „All the bests!”, azaz a „Legjobbakat!” mondatot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek