Starity

Heath Ledger öt legjobb alakítása — öt éve távozott közülünk

2013. január 25. 16:04   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Máig felfoghatatlan a véletlen túladagolás, melyben korunk egyik legtehetségesebb színésze elhunyt.

hirdetés
Heath Ledger öt legjobb alakítása — öt éve távozott közülünk

Alig öt éve annak, hogy a fiatal színészt 28 éves korában érte a korai halál. Az első híresztelések szándékos öngyilkosságról szóltak. Erre utaló nyomokat azonban nem találtak, így a hivatalos toxikológiai jelentés alapján megállapították: „Ledger a különböző gyógyszerek kombinációjának hatására bekövetkezett akut mérgezés miatt halt meg.” Közölték továbbá, hogy hat különböző, receptre kapható gyógyszert találtak Heath szervezetében, melyek együttesen okozták halálát.

Tragikus, hiszen az ausztrál születésű, 28 évesz szupersztár nemcsak egy szárnyaló karriert hagyott maga mögött, mely két Oscar-jelöléssel jár, de kétéves kislányát is. A színész leglenyűgözőbb alakítása Joker szerepe volt a Sötét lovag – Felemelkedés című fimben, mely a Batman-trilógia második része, s amely szerepéért egyébként Oscar-díjat nyert 2009-ben. Sajnos a díjat már nem tudta átvenni, így ezt szülei és testvére, Kate tették meg helyette.


Fotó: Bild.de

A fiukat elvesztő szülők csupán most, öt év elteltével tudtak kamerák elé állni, hogy beszéljenek veszteségükről: „Különösen nehéz öt éven vagyunk túl, és nem volt nap, hogy ne éreztük volna Heath elvesztésének mérhetetlen fájdalmát” – nyilatkozta könnyekkel küzdve Sally (62) az ausztrál New Idea magazinnak.

A nagyszülők különösen szoros kapcsolatban állnak az immáron hétéves kis unokájukkal, aki Heath és volt felesége, a 32 éves Michelle Williams közös gyermeke. A kislány, Matilda Rose csupán kétéves volt, mikor édesapja távozott, így valódi emlékei nem is lehetnek édesapjáról.

„Mathilda külsőre nagyon hasonlít az apjára. Hosszú karjai és nagyon hasonló arcvonásai vannak. Ezek mellett örökölte édesanyja szépségét. – Szerencsés!” – nyilatkozták a nagyszülők.

Összeszedtük nektek azt az öt filmet, amelyek Heath Ledger életének legismertebb, legfontosabb, illetve legkedvesebb karaktereit adták:

5.) 10 dolog, amit utálok benned


Fotó: premierfilm.hu

Nincs is jobb, mint egy filmbe sűriteni Shakespeare-t, Heath Ledgert, Joseph Gordon Levittot és egy komikumba illő musicaljelenetet.

4.) Casanova


Fotó: pua.hu

Kire illene jobban egy ilyen bohókás szívtipró szerepe, mint egy született sármőrre? Heath kellő eleganciával és pimaszsággal töltötte meg Casanova szerepét, mégis egy szerethető és életvidám karaktert kaptunk végeredményben.

3.) Túl a barátságon


Fotó: listal.com

Vitathatatlanul megható, ugyanakkor megrázó története ez két férfi szerelmének, akik küzdöttek saját érzéseikkel, de főként a kor elvárásaival. Mindkét főszereplő életének fontos filmje volt ez: Heath Ledger a forgatáson ismerte meg későbbi feleségét, aki Heath karakterének feleségét játszotta, Jake Gyllenhaal alakítását pedig Oscar-jelöléssel honorálták.

2.) Lovagregény


Fotó: filmkatalogus.hu

Heath életének egyik legfontosabb filmje a Lovagregény, hiszen ez hozta el számára az igazi sikert. Ez a film maga a tökéletes Love Story. Zenés és szórakoztató, az alakítások pedig kiválóak.

1.) A sötét lovag – Felemelkedés


Fotó: Bild.de

Maga a tökély. Mi mást mondhatnánk még a méltán híres Joker szerepére? Nemcsupán a Heath által, gesztusaiban és stílusában megalkotott őrült figuráról van szó, hanem azokról a legendás monológokról, melyek magasabb filozófiai távlatokba nyúlva bármelyikünk számára elgondolkodtató és fontos tanulságai lehetnek az életnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek