Starity

Sztárok, akiket országokból tiltottak ki

2013. január 27. 17:05   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akiket valamilyen oknál fogva nem látnak szívesen bizonyos országokban.

hirdetés
Sztárok, akiket országokból tiltottak ki

Miley Cyrus – Kína


Fotó: Matthias Vriens-McGrath

2009-ben a Disney-csillagról olyan kép jelent meg, amelyen a szemét széthúzta, ezzel utánozva az ázsiaiakat. Ezek után Kína betiltotta a Hannah Montanát, valamint az összes filmet és terméket, amely az ő nevéhez köthető. „Cyrus kisasszony világossá tette, hogy nem barátja a kínaiaknak vagy bárkinek, aki kelet-ázsiai származású. Jelenleg nem áll érdekünkben az, hogy gyerekeinket az amerikai tudatlansággal szennyezzük” – jelentette be a kínai külügyminiszter.

Lily Allen – Egyesült Államok


Fotó: Perou

2007 márciusában a brit énekesnő megütött egy lesifotóst Londonban, emiatt a munkavállalói vízumától megfosztották. Ezzel akkor szembesült, amikor Los Angelesbe érkezett, és kiderült, hogy az Egyesült Államokban nem látják őt szívesen. Azóta a tiltás már megszűnt.

50 Cent – Kanada


Fotó: Scott McAulay

A rappert 2005-ben tiltotta ki a kanadai kormány az országból, miszerint a fegyveres erőszakot népszerűsíti. „Valóban vannak korlátjai és korlátozásai a véleményszabadságnak. Főleg akkor, ha azok gyűlöletkeltőek, és veszélyt jelentenek a fiatalságra” – mondta a kanadai külügyminiszter.

Paris Hilton – Japán


Fotó: Mark Liddell

Paris 2010-ben Japánba érkezett, azonban nem engedték be az országba kábítószer birtoklása miatt. Azelőtt Las Vegasban kokaint találtak nála, a japán törvények pedig kimondják, hogy senki sem léphet be az országba, akit drogokkal kapcsolatos bűncselekményekben bűnösnek találnak. Így a szőkeségnek vissza kellett fordulnia.

Akon – Sri Lanka

Az R&B sztár Sri Lanka-i vízumát megtagadták, miután a Sexy Chick videoklipjében egy Buddha-szobor előtti medencés buli látható. A helybeliek tiltakozásba kezdtek, az énekes pedig bocsánatot kért: „Soha nem volt az a célom, hogy bárki vallását megsértsem vagy meggyalázzam.”

Lady Gaga – Malajzia


Fotó: Collin Erie

2011-ben Lady Gagát Born This Way című dalának szövegéért kifogásolta Malajzia, mivel erkölcstelennek találták, és ütközik a muszlim társadalmi és vallási előírásokkal. „Nem számít, hogy meleg, hetero, biszex, leszbikus vagy transznemű, a jó úton haladok, baby” ez az a sor, amely kiverte náluk a biztosítékot.

Jay-Z – Kína


Fotó: Simon Emmett

2006-ban a kínai Kulturális Minisztérium betiltotta Jay-Z koncertjét, mivel dalszövegei túlságosan vulgárisak A kínaiak hírhedtek a nagyfokú cenzúrázásokról, így a mai napig nem látják szívesen a rappert hazájukban.

Beyoncé – Malajzia


Fotó: Terry Richardson

2009-ben Malajzia elhalasztotta a tervezett Beyoncé-koncertet, miután az iszlám konzervatívok kijelentették, hogy a show túlságosan merész lenne, és a nyugati szexualitást reklámozná. Az énekesnő 2007-ben is szembekerült a törvényekkel, miszerint túlságosan is kihívó ruhákban lép fel: a vállától a térdéig el kellett volna takarnia a testét.

Chris Brown – Nagy-Britannia


Fotó: Jonathan Mannion

Az énekes 2010-ben turnézni szeretett volna a szigetországban, azonban Nagy-Britannia megvonta tőle a vízumot büntetett előélete miatt. Azelőtt egy évvel, 2009-ben öt év próbaidőt és hat hónap közmunkát kapott, mert akkori barátnőjét, Rihannát megverte. El kellett halasztania a koncertjeit előre nem látható körülményekre hivatkozva.

Lindsay Lohan – India


Fotó: Gomillion & Leopold

A színésznő feketelistára került az indiai kormány által, miután hazudott, hogy 40 gyerekmunkást mentett meg. Emellett a vízuma sem volt megfelelő, ugyanis turistaként érkezett az országba, de kiderült, hogy a BBC-vel forgatott egy dokumentumfilmet.

Snoop Dogg – Nagy-Britannia, Ausztrália, Norvégia, Hollandia


Fotó: Matt Carr

A rekordot Snoop Dogg tartja, akit négy országból is kitiltottak kiterjedt bűnügyi nyilvántartás okán. A rapper évekig harcolt a britekkel, hogy visszaengedjék, végül sikerült is neki. Ma már Norvégia kivételével az összes tiltást hatályon kívül helyezték.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek