Starity

Nyakunkon a Valentin-nap — íme, a legfurább tények

2013. február 10. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Február 14. alkalmából összeszedtünk néhány érdekességet, amely jellemzi az ünnepet.

hirdetés
Nyakunkon a Valentin-nap — íme, a legfurább tények

Február 14. egyre közelebb van, és az összes üzlet rózsaszínbe burkolózott. A Valentin-nap a párok egyik kedvenc ünnepe, és még akkor is élvezhető, ha senki sincs az ember életében. Ahogy számos más ünnepnapot, ezt is babonák, mítoszok lengik körül, így összeszedtük a legfurább dolgokat, statisztikákat, amelyek jellemzik ezt a napot!

8. Szex, házasság

– A világ egyik vezető óvszergyártó cége, a Durex szerint Valentin-nap körül vásárolják a legtöbb kondomot: 20-30%-kal többet, mint általában

– Az otthon végezhető terhességi tesztekből a Valentin-nap után, márciusban többet adnak el, mint bármikor máskor.

– A leghíresebb Valentin-napi esküvők: Elton John és Renate Blauel, Meg Ryan és Dennis Quaid, Jerry Garcia és Deborah Koons, Pamela Anderson és Tommy Lee.

7. Szakítás

– Egy kutatásban résztvevő nők 53%-a vallotta, hogy simán dobná a barátját, ha nem kapna tőle semmit Valentin-napon, néhányuk szívesen bosszút is állna valamiféle megalázó ajándékkal.

Kutatások kimutatták, hogy az ezt az időszakot jellemző öngyilkosságok 75%-a hozható összefüggésbe a Valentin-napi szakításokkal.

6. Legendák

– Azt beszélik, ha egy nő egy vörösbegyet lát repülni február 14-én, tengerészhez vagy hajón dolgozó férfihoz megy feleségül.

– Ha verebet lát, szegény férje lesz, de boldogan élnek, ha cinegével találkozik, milliomos párra lel.

– Aki hollót lát e napon, annak sorsa bizonytalan a házasságot illetően.

5. A leggyakoribb „Valentinok”

– Egy kutatás szerint a tanárok kapják a legtöbb ajándékot – gyerekektől, kollégáktól, őket követik az anyák, a feleségek és a barátnők.

4. Költekezés, ajándékok

– Az átlag magyarok 5-6 ezer forintot költenek február tizennegyedikén, amelybe beletartozik az ajándék, a vacsora és a szórakozás is. Vannak, akik elintézik az ünnepet egy doboz bonbonnal és otthoni főzéssel, mások pedig ékszerekkel és előkelő éttermi vacsival ünneplik kedvesüket.

– A férfiak kétszer annyi pénzt költenek, de egyharmaduk boldogabb lenne, ha nem kapna és adna ajándékot. A nők 20%-a érzi ugyanezt.

– Több mint kilencmillió kisállat-tulajdonos vásárol ajándékot kedvencének Valentin-napon.

– A leghíresebb ajándék a Taj Mahal Indiában, amelyet Sáh Dzsahán mogul sah építtetett elhunyt felesége emlékére.

– Az Olaszországban található Veronában, ahol Shakespeare szerelmesei, Romeó és Júlia éltek, nagyjából ezer levelet címeznek ezen a napon Júliának.

3. Haszon

– A csokoládé és az édesség fogy leginkább ezen a napon, ezeknek összege eléri az egymilliárd dollárt, azaz a 216 milliárd (!) forintot. Virágból jóval többet vesznek, 1.7 milliárd dollárnyi fogy belőlük.

2. Csókolózás

– Tisztítja a fogakat, és 26 kalória ég el egy egyperces csók során.

1. Virágok

– Az amerikai nők 15%-a küld saját magának virágot Valentin-napon, a magyaroknál ez elenyésző, nálunk mindössze 5% lepi meg magát különlegességgel.

– 198 millió vörös rózsát adnak el általában – amelyről úgy tartják, a római istennő, Vénusz kedvence volt -, barátoknak többnyire sárgát küldenek, de néhány országban fehéret és sárgát csak temetésre szabad adni és vinni.

– A virágok általában 30%-kal drágábbak februárban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek