Starity

Hat nevetséges indok, amiért embereket rúgtak ki

2013. február 08. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A főnöknek mindig igaza van – néha ez mások állásába kerül. Cikkünkben hat olyan nevetséges indokot mutatunk be, amik miatt emberek veszítették el a munkájukat.

hirdetés
Hat nevetséges indok, amiért embereket rúgtak ki

A munkánk elveszítése mindig fájdalmas dolog, különösképp akkor, ha önhibánkon kívül történik. Általában akkor rúgnak ki embereket, ha létszámcsökkentést tartanak, vagy a cég új irányzatokat pályáz meg, de tény: legtöbbször az elbocsátásnak remek oka van. Cikkünkben viszont olyan jelentéktelen „hibákat” mutatunk be, melyek miatt embereket rúgtak ki.

Légi-utaskísérőt, mert blogot vezetett

Ebben a modern korban már egyáltalán nem meglepő, hogy valaki több közösségi fiókkal vagy bloggal rendelkezik – még sorozatok kitalált karaktereinek is, így Barney Stinsonnak is van blogja. Ellen Simonettit, a Delta Airlines egyik korábbi munkatársát azért bocsátották el, mert blogot vezetett!

Simonettit 2004-ben rúgták ki, miután az alkalmazottak rátaláltak az „Egy légi-utaskísérő naplója” című internetes naplójára, amelyben mindennapjairól írt, és arról, a világ mely pontján járt. A Delta azt állította, kompromittáló fotókat is találtak, melyek egyenruhában készültek, az egyiken még a melltartója széle is látszódott!


A „kompromittáló” fotó, amely kiverte a biztosítékot - Fotó: Guardian

Edzőt, mert a csapata 100–0-ra nyert

Ha kosárlabdaedző vagy, egyértelmű célod a csapatod győzelemre juttatni, de 2009-ben egy női kosárlabdacsapatot túlságosan is képzetté tett, és 100:0-ra megverték az ellenfelet. Az intézmény, ahol az edző tanított, egy privát kereszténysuli, és azért rúgták ki a férfit, mert az eredmény nem „keresztényekhez méltó”, így csalódás az iskola számára.

Női dolgozót, mert túlságosan vonzó

Melissa Nelson, férjezett anya azért veszítette el az állását, amely egyébként már tíz éve stabil volt, mert a főnöke, James Knight szerint túlságosan szexi volt, és nehezére esett ellenállnia a mindennapokban, így felesége noszogatására megvált tőle. Knight ráadásul megvádolta a nőt azzal, hogy túl szűk ruhákat hordott, így tulajdonképpen az elbocsátás az ő hibája.

Embereket, mert narancssárgát viseltek

Egy floridai cégnél tradíció volt, hogy a fizetés napján narancssárgába bújtak az emberek a szolidaritás jeleként, de 2012-ben az üzem 14 alkalmazottól vált meg, mert az új vezetőségnek nem tetszett a sárga, és valamiért sértésnek vették. Úgy érezték, a szín egyfajta protestálás, noha már azelőtt hagyomány volt, hogy átvették a cég vezetését, és a szín viselését nem tiltja a törvény.


Az egyik elbocsátott alkalmazott – Fotó: Guardian

Pincért, mert megelőzött egy rablást

Juan Canales, háromgyermekes apa egy thai étteremben dolgozott mint pincér Fort Lauderdale-ben. Az egyik napon észrevett egy gyanús alakot az utcán, aki később megpróbált kirabolni egy nőt, és késsel fenyegetőzött. A pincér kirohant az utcára, lenyomta a támadót, és megvárta a rendőrök érkezését. Miután megmentette a nő életét, a főnöke azzal az indokkal rúgta ki, hogy hősszerepben tetszelgett a publikum előtt.

Nőt, mert nagybetűvel gépelt

Az internet eme modern korában nincs is idegesítőbb, ha valaki szóközök nélkül vagy csupa nagybetűvel ír. Vicki Walker esetében az utóbbi az igaz, kiderült, nagyon szereti a Caps Lockot használni, és gyakran írt pirossal. Elképzelni sem tudjuk, mi lett volna a sorsa, ha emotikonokat is használ..

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek