Starity

Michael Fassbender — nincs forgatás ökörködés nélkül

2013. február 09. 20:08   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Michael az élet bukásairól; egy kis ökörködés James McAvoy társaságában, hanyatlás Superman jelmezében és bokatörés.

hirdetés
Michael Fassbender — nincs forgatás ökörködés nélkül

Fassbender Graham Norton beszélgetőműsorában jelent meg Sarah Silverman és Mark Wahlberg mellett. A műsorvezető Michaelt kérdezte arról, miként birkózik meg az élet nehézségeivel, hogyan tud újra talpra állni egy-egy bukás után. A színész komolyan vette a kérdést, és meg is válaszolta azt. Az X-Men forgatásakor, James McAvoy társaságában nagyon jól érezte magát, a szünetekben a díszletek közt használatos golfkocsikkal versenyeztek. A színész elárulta, hogy mindig döntetlen lett a végeredmény, ezért eldöntötték, hogy beülnek egy kocsiba, és kiderül, hogy melyikük vezet jobban, miközben a másik visongat a vezető fülébe.

Fassbender szerint a felszínre kitörő gyerekénjük miatt rettenetesen élvezték a száguldást, ő még mozgolódott is a golfkocsiban, a kormány mellett ökörködött, így James elvesztette önuralmát a kis kocsi felett, és belementek egy Lexus hátuljába. James a díszlet egyik nagy, fekete szivacsába esett, a megperdült és kicsúszott autóban így Michael az üléseken elfekve végezte. Amint összeszedte magát, és felült, a Lexus tulajdonosa azonnal megjelent, és le is ordította a fejét. A színész szerint őt okolták, és nem James fizette ki a javítási költséget, neki kellett fedezni a károkat. Ettől függetlenül James Michael jó barátja – Mark Wahlberg szerint annál sokkal több –, akivel olyanok voltak a forgatáson, mint két rossz gyerek. Míg önmagát csak simán bolond jelzővel illette, minden ökörködés kitalálása James nevéhez fűződik, nem hiába hívta őt őrültnek és félelmetesnek.

Michael bevallotta, hogy a díszletek mögött gyakran önálló filmet is kezdtek el forgatni, szimpla improvizáción alapuló történetet, amihez a kellékeket a díszletből lopták, ám lebuktak, és miután mindenki elment a kamera előtt felvételkor, akinek nem kellett volna, átköltöztek a konyhába, ahonnan pedig a konyhás nénik zavarták el őket. A kezdetleges projekt törölve lett, pár hónap alatt nem tudták befejezni első, önálló filmjüket, pedig több millió dollárnak megfelelő összegben tulajdonítottak el kellékeket és pakolták el azokat egyik helyről a másikra, aminek nem örültek a stáb tagjai.

A két színész nagyon jó barátságot ápol, gyakran találkoznak, és ápolgatják egymás lelkét. Legutóbb például azzal vigasztalták egymást, hogy legközelebb majd egy dadogós kacsa szerepére jelentkeznek egy kasszasiker filmben, mivel mindkettejük amerikai akcentusa szörnyű. Kínjukban ezen csak röhögnek, ahogyan a sok közös emléken is, amikor például egymás X-Men-ruháit vették fel, vagy összekócolták egymás haját, hogy ők maguk nézzenek ki jobban. A 'csere' bevált, James néha 'Én vagyok Fassbender' kiáltással szaladgált a díszletek között, amit megbánt, mert többen elkezdtek utána szaladni. Fordított esetben Michael Jamesnek öltözve próbálta megtéveszteni az embereket, akik odarohantak hozzá, hogy nagyon szexi akcentusa van, alig értenek belőle valamit, de tetszik nekik, és mindig azt kérdezték, hogy milyen érzés volt összefeküdni Keira Knightley színésznővel.

A színész még azt is elárulta, hogy gyerekként Supermannek képzelte magát, és édesanyja varrt is neki egy jelmezt, amit felvett, és az unokatesójával játszottak, akit mindig arra kényszerített, hogy essen el, ő pedig majd felsegíti a földről, vagy szaladjanak a busz után, s miután megáll, megnyomja a gombot, amitől kinyílik az ajtó. Superman száguldása közben kétszer tört el a bokája, és egyszer majdnem vízbe fulladt, mikor unokatesóján próbált segíteni.

Michael a műsorban egyébként beszélt még a Prometheusról és a Szégyentelen című filmben alakított karakteréről, udvariasan és professzionálisan fogadta a kicsit sokat ivott Mark Wahlberg piszkálódását, aki – úgy tűnik – még nem tette túl magát azon, hogy az ír-német sztár visszautasította a Broken City főszerepét, amit Mark játszott el, ám Michaelnek ajánlotta fel, hiszen ő volt a film rendezője is egyben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek