Starity

Halhatatlan sztárok — évszázadokkal ezelőtt és most

2013. február 17. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben 17 olyan hírességet mutatunk be, akiknek hasonmásai évszázadokkal ezelőtt éltek.

hirdetés
Halhatatlan sztárok — évszázadokkal ezelőtt és most

Számos olyan hírességet ismerhetünk, akik hasonmással rendelkeznek, gondoljunk csak arra, amikor összekeverték Victoria Justice-t Nina Dobrevvel, vagy Sarah Hylandot Mila Kunisszal. Azonban egyes hírességek olyan „szerencsések”, hogy elmondhatják magukról: már évszázadokkal ezelőtt is éltek hasonmásaik, sőt! Néhányuk király vagy királyi leszármazott volt.

Cikkünkben 17 olyan napjainkban is közismert celebet mutatunk be, akik vagy halhatatlanok, vagy mindössze évszázadokkal ezelőtt élt hasonmásokkal rendelkeznek.

Mark Zuckerberg lenne IV. Fülöp király?

A Facebook által elhíresült Mark megszólalásig hasonlít Spanyolország egykori királyára, IV. Fülöpre, aki 1605-ben született, és 1665-ben vesztette életét. Támogatta a művészeteket és a művészeket, mint például Diego Velázquezt. Mark ugyan szélesebb homlokcsonttal rendelkezik, de az orr és a jellegzetes tekintet azonos.

Sylvester Stallone pápaszerepben

IX. Gergely pápa reinkarnációja lenne a híres akciósztár? Az 1100-as években élt pápa 1241-ben hunyt el, miután olyan embereket avatott szentté, mint a magyar Szent Erzsébet vagy Assisi Szent Ferenc. A legnagyobb hasonlóság a petyhüdt szemek, a biggyesztett ajkak és az orr közt vélhető fel.

Nicolas Cage valójában háborús hős

A hasonmás portréja az eBayen landolt, és bárki megszerezheti egymillió dollárért. Egy antik fotó-kereskedő pakolta fel a weboldalra az 1870-ben készült fotót egy Tennessee állambeli férfiről, amit egy polgárháborús albumban talált.

A kereskedő azzal viccelődött, ez a bizonyíték arra, hogy Nicolas Cage több egy egyszerű színésznél, bizony ő halhatatlan, mivel vámpír, és már az amerikai polgárháború idején is élt.

Conan O'Brian mint amerikai katona

A második fotó Marshall Harvey Twitchellt ábrázolja, aki 1840-ben született, 1905-ben hunyt el, és egy amerikai hadseregben szolgált. Az amerikai műsorvezetővel számos dologban hasonlítanak: a száj és a szemöldök a legjellegzetesebb vonás.

Peter Dinklage múzsa volt

Az alacsony termetű Peter alakított már elfet és szemét vesztett lesifotóst is, de az 1600-as években Diego Velazquez múzsája volt, az 1645-ben elkészült festményen (Dwarf Sitting On The Floor) ugyanis egy törpe látható, amely tökéletes mása lehetne a színésznek.

Eddie Murphy, azaz gazdag földbirtokos

A színész nagyon ért a komédiákhoz, ám száz évvel korábban élő mása is értett valamihez, méghozzá ahhoz, hogyan csináljon pénzt. A második fotó 1903-ban készült, és egy jómódú amerikai földbirtokost ábrázol. Bizony kiköpött mása!

Hank Azaria filozófus volt

Rudolf Steinert ábrázolja a második fotó, s azt is mondhatnánk: keressétek meg a különbségeket! Akárcsak két tojás! Az 1861-ben született osztrák polihisztor a spirituális mozgalom megalkotója volt, egészen 1925-ös haláláig tevékenykedett.

Leonardo DiCaprio igazából nő!

Egy Tumblr-felhasználó osztotta meg az alábbi képet nagymamájáról, Judy Zipperről, melyet a gimnáziumi évkönyvében talált. A hölgy 1960-ban végzett az iskolában, s mára pedig világhírű, hiszen a fotót többezren kommentálták a Tumblrön

Keanu Reeves francia és festő

Louis-Maurice Boutet-ről beszélünk, egy francia festőről, aki gyerekkönyvek illusztrálója is volt. 1851-ben született New Orléansban, s 1895-ben publikálta az illusztrált Joan of Arc gyermekkönyvet, melyet élete művének tartott. Eddig is tudtuk, hogy Keanu halhatatlan, hiszen nem fog rajta az idő, na de ennyire?

Maggie Gylenhaal újságíró volt

A Házasság a négyzeten sztárja feminista, a női egyenjogúság mozgalom vezetője és újságíró is egyben: Rose Wilder Lane ducibb ajkakkal és arccal rendelkezik, de számos hasonlóság vélhető fel közte és a színésznő között. Az egyetlen különbségük az, hogy Rose az 1800-as évek végén született.

Trent Reznor francia császár

A TotallyLooksLike nevű weboldalon elvégzett hasonmáskeresés alapján Trent különösen szája és szeme miatt hasonlít leginkább I. Napóleonra, aki az 1800-as évek elején uralkodott Franciaországban, s hatalma alá vonták Európa nagy részét. Miután lemondásra kényszerítették, száz napra ismét magához ragadta a hatalmat, végül pedig Elba szigetére száműzték.

Orlando Bloom román festő

Nicolae Grigorescu, egy román festő látható az alábbi képen, aki 1838-ban született, és 1907-ben hunyt el. A modern román festészet egyik alkotója, s emellett kísértetiesen hasonlít Orlando Bloomra. Egyedül a kecskeszakáll hiányzik a képről, de egyébként kiköpött Orli!

Will Ferrell: előre a függetlenségért

A komikus leginkább Odysseas Androutsosra emlékeztet minket, aki 1788–1825 között élt, és a görög függetlenségi háború hőse volt. Arca ugyan sokkal teltebb, de a szeme, méretes bajsza és álla minket leginkább Will Ferrellre emlékeztet.

Jack Black ezüstművesként tevékenykedett

Paul Reveréről van szó, aki az 1700-as években élt, egy amerikai ezüstműves, aki részt vett az amerikai forradalomban is. Az alábbi festményt John Singleton Copley készítette róla, s szemöldökén kívül felfedezhetünk néhány hasonlóságot közte és a vígjátéksztár között.

Justin Timberlake bűnöző

Ismeretlen bűnöző fényképét láthatjuk alant, aki szélesebb arccsonttal rendelkezik ugyan, de szeme, szemöldöke és ajka is rendkívül hasonlít Justinéra.

Rupert Grint skót és festő

Ron Weasley nem is olyan csapnivaló varázsló, mint hittük, az időutazásra már biztosan képes! Leginkább a skót festőhöz, Sir David Wilkie-hez hasonlít a legjobban, aki 1785-ben született, és 1841-ben vesztette életét. Legkiemelkedőbb műve a Chelsea Pensioners, mely hatalmas sikernek örvendett 1822-ben.

John Travolta 150 éve is élt

Nicolas Cage-éhez hasonlóan, ez a fotó is az eBayen landolt. Travolta hisz a reinkarnációban, tehát simán feltételezhetjük, hogy ő szerepel az 1860-ban készült képen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek