Starity

Ki volt valójában Reeva Steenkamp?

2013. február 17. 09:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tragikus halála után még több figyelmet kap Oscar Pistorius barátnője, aki éppen arra készült, hogy a televízióban is bemutatkozzon.

hirdetés
Ki volt valójában Reeva Steenkamp?

A világ még mindig a fiatal modell brutális halála által okozott sokkhatás alatt áll, amelyre Valentin-napon került sor a dél-afrikai olimpiai bajnok futó, Oscar Pistorius otthonában. Péntek reggel a férfi megállíthatatlanul zokogott a bíróság előtt, miközben a barátnője, Reeve Steenkamp meggyilkolásával vádolták. A hétvégét a börtönben tölti majd, és kedden kell ismét a bíróság elé állnia.

Ki volt Steenkamp, a 29 éves nő, aki csupán ősz óta randevúzott a 26 éves Pistoriusszal? Az interneten található baráti és családi vallomások egy gyönyörű lélek portréját festik elénk, akire ígéretes karrier és élet várt.

Steenkamp Cape Townban született, de Port Elizabethben nőtt fel, ahol jogot tanult a Nelson Mandela Metropolitan Universityn. Később Johannesburgba költözött, hogy aláírjon egy modellszerződést az Avon Cosmetics cégével. Barátai és munkatársai intelligens, mulatságos, angyali, tehetséges és inspiráló személyiségnek tartották. Gyakran pózolt az FHM magazin dél-afrikai változatában, és egyszer felkerült a világ 100 legszexibb nőjének listájára. A fotózások mellett reklámfilmekben is szerepelt, például Toyota vagy a divatcég Zui reklámjaiban.

2012. júniusa óta rendszeresen használta a Twitter- és Instagram-oldalait, mindent megosztott a követőivel: számtalan hobbiját, gondolatait és a fotózásokon és magánéleti eseményeken készült képeit.


Fotó: Instagram

2013. január 3-án tett fel először fotót a barátjáról, Pistoriusról, amint a férfi a kormány mögött ült. (Érdekes módon a lányról nem találtak képet a sportoló Instragram-profilján.) Szóvivője, Sarit Tomlinson szerint a fiatal pár „egészséges, csodálatos kapcsolatban élt.”

Steenkamp február 13-án izgatott bejegyzést közölt a Twitter-oldalán, arra utalva, hogy már nagyon várta a másnapi Valentin-napot, ám emellett más tervei is voltak. Csütörtökön egy előadást tartott volna a johannesburgi iskolásoknak a nők elleni erőszakról, ami számára mindig is érzékeny téma volt, különösen, mert a legutóbbi kapcsolatában az exbarátja bántalmazta. Szombaton debütált volna a Tropika Island című dél-afrikai valóságshow-ban, amelyből már rögzítették is a tízepizódos ötödik évadot Jamaikán. (Kétséges, hogy valaha adásba kerül-e a modell váratlan halála után.)


Fotó: Instagram

Reeva Steenkamp most már békében nyugszik, szerettei pedig remélhetőleg vigaszra lelnek abban a tudatban, hogy a modell hitt a túlvilági életben. 2012. december 30-án ezt írta egy barátnőjének: „Minden emberért, aki karácsonykor és szilveszterkor hiányozni fog nekem, gyújtok egy gyertyát, és kicsit elbeszélgetek velük. Ők hallanak minket.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek