Starity

A legsikeresebb videoklipek: Avril Lavigne

2013. március 17. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mint tudjuk, Avrilnek eddig négy albuma jelent meg 2002-től napjainkig, az ötödik pedig már csak a kiadásra vár. Legújabb cikksorozatunk következő részében a kanadai énekesnő öt legjobb videoklipjét mutatjuk be.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Avril Lavigne

Girlfriend (The Best Damn Thing) – 2007

A The Best Damn Thing elnevezésű album 2007 áprilisában jelent meg világszerte a Sony BMG forgalmazásában, az IFPI szerint pedig ez volt a negyedik legkelendőbb Sony által forgalmazott album. 2007 júniusára platinalemez lett, 2007-ig pedig összesen 7 millió példány fogyott belőle. A Girlfriend volt az elsőként megjelent kislemez a már elkészült korongról.

A számot Avril Lukasz Gottwald segítségével írta, a klipet pedig a The Malloys rendezte az énekesnő számára. Ez volt Lavigne első kislemeze, mely első lett a Billboard Top 100-as listán. 2007 júliásában pedig elkészült a szám remixe, melyben Lil Mama működött közre. További érdekesség, hogy a szám refrénje hét különböző nyelven is elkészült, így hallhajuk spanyolul, portugálul, mandarinul, japánul, olaszul, németül és franciául az eredeti angol változat mellett. A klipet pedig eddig több mint 196 millió alkalommal tekintették meg, ezáltal pedig ez Avril legtöbbet megtekintett dala, továbbá több mint kétszázezren lájkolták, a nem tetszik gombra pedig hétezren kattintottak.

What The Hell (Goodbye Lullaby) – 2011

A Goodbye Lullaby 2011. március 2-án jelent meg az RCA Records jóvoltából. Ez az album az énekesnő negyedik és eddigi utolsó stúdióalbuma. Az album már 2010 novemberében kész volt, a csúszás okozójaként azonban Avril a lemezkiadót jelölte meg. Az első kislemez, mely megjelent (január 7-én), a What The Hell volt. Érdekesség, hogy a dal megjelenését követően 48 óráig ingyenesen letölthető volt az énekesnő hivatalos Facebook-oldaláról.

A klipben megjelent termékmegjelölés miatt Avril több kritikát is kapott, azonban a dal hamar a listák elején landolt. A videóban Spencer Hill alakítja a lány párját, valamint Avril némi reklámnak is szorított helyet, hiszen megjelenik kettő – a saját nevével fémjelzett – parfüm is, a Black Star és a Forbidden Rose, emellett pedig, mikor bemegy egy üzletbe, mindenhol hatalmas Abbey Dawn-feliratok díszelegnek, ezzel is reklámozva az énekesnő saját ruhamárkáját. További különlegesség, hogy éppen ebben az üzletben feltűnik egy szőke hajú hölgy is, aki a lány édesanyja a valóságban! A videót eddig több mint 131 milliószor tekintették meg. 410 726 lájkot kapott, és mindössze 26.000 ember döntött úgy, hogy leszavazza.

Complicated (Let Go) – 2002

Avril első albuma 2002. június 4-én jelent meg az Egyesült Államokban. Az év végére négyszeres platinalemez lett, 2003 májusára pedig több mint egymillió eladott példányszámmal büszkélkedhetett. 2009-re – habár eddigre Lavigne-nak több albuma is megjelent – a Let Go 16 milliós példányszámot produkált, és elnyerte a hatszoros platinalemez minősítést.

Az album első és egyben legsikeresebb kislemeze a Complicated volt, mellyel az akkor 17-18 éves Avril rekordot döntött: a Contemporary Hit Radio listájának élén 11 hétig trónolt. Maga a videó 2003-ban az Arista Records gondozásában került nyilvánosságra. A The Malloys rendezte a kisfilmet a Griffith Parkban, Kalifroniában. Érdekesség, hogy a klipben feltűnik Avril bátyja, Matt is a lány barátai mellett. A videót eddig több mint 35 milliószor tekintették meg a legnagyobb videómegosztó portálon. Az embereknek azonnal a szívükbe lopta magát, hiszen elképesztően eredményes statisztikát tudhat magáénak: 162.000 ember értékelte, s ebből cirka kétezernek nem tetszett a kisfilm.

My Happy Ending (Under My Skin) – 2004

Az Under My Skin című album 2004. május 25-én debütált az Egyesült Államokban a kanadai énekesnő második albumaként. A Let Góhoz képest sokkal komolyabb, zeneileg is kifinomultabb és letisztultabb volt, ezzel is megmutatva, hogy az énekesnő már nem gyerek. Avril a legtöbb számot barátnőjével, Chantal Kreviazukkal írta, de a munkálatok során olyan elismert zenészek működtek közre, mint Ben Moody (Evanescence), Evan Taubenfeld vagy Butch Walker. Ez pedig meg is hozta gyümölcsét, az album már az első héten több mint 380 ezer eladott példányszámmal büszkélkedhetett.

A My Happy Ending a második kislemezként debütált a korongról. A számot Avril Butch Walker közreműködésével írta, a klipet pedig Meiert Avis rendezte 2004. június 1-jén Brooklynban, New York államban. Komor hangulatú, bár ekkor már az énekesnő későbbi férjével, Deryck Whibley-vel randizgatott. Napjainkig eddig több mint 29 milliószor került megtekintésre a videó, és igazán szép statisztikával rendelkezhet, mivel 116 ezer embernek tetszett, és csupán 1200-nak nem nyerte el a tetszését!

Goodbye (Goodbye Lullaby) – 2011

A dal szintén a Goodbye Lullaby albumon kapott helyet. Különlegessége, hogy a korongon található számok közül ez az egyetlen, melyet Avril egymaga írt, és producerként is egyedül ő van feltüntetve. A videót Avril osztotta meg hivatalos Facebook-oldalán, melyben köszönetet mond rajongóinak a támogatásért, valamint bejelenti, hogy a Black Star turné a végéhez ért. A szám különlegessége, hogy Avril exférjéről, Deryck Whibley-ről írta, és bevallja, hogy ez a valaha írt legérzelmesebb dala és sokáig nem mert vele közönség elé állni, mert fél attól, hogy túlságosan elgyengül és elsírja magát.

A klip több mint hétmillió alkalommal került megtekintésre eddig, de méltán népszerű, hiszen az énekesnő most először mutatta meg igazán komoly énjét, és először mutatkozott ilyen hiányos öltözetben egy klipben. A statisztikát tekintve 47.000-ren lájkolták, 2100-an pedig úgy gondolták, Avril alkotott már jobbat is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek