Starity

James McAvoy nem akart színész lenni

2013. február 24. 11:11   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

James a Time Out magazinnak beszélt arról, hogy életében először egy színpadon szeretett bele a filmezés művészetébe.

hirdetés
James McAvoy nem akart színész lenni

McAvoy még az idei évben visszatér hazájába hogy Macbeth kegyetlen karakterét alakítsa egy londoni színházban. Ennek alkalmából a Time Out magazin készített vele egy interjút, a sztár pedig most sem rejtette véka alá gondolatait.

A cikkben az író arról faggatta a sztárt, hogy miért döntött a színészet mellett, ha egyszer nem tekint magára színészként, és egyszerű, hétköznapi embernek képzeli magát, aki még mindig el tud menni reggelente a boltba anélkül, hogy címlapra kerüljön. James elárulta, hogy skót származásának köszönhetően nem voltak nagy álmai, családot szeretett volna és egy hétköznapi életet élni, amit kisebb korában el is tervezett, ám minden megváltozott, mikor színpadon kezdett játszani. Nem is vette komolyan, hogy szíve mit súg neki, míg nem látta viszont egyik színdarabját egy régi VHS-kazettán, ekkor döntötte el ugyanis a sztár, hogy színész lesz. Szülei a legjobb színésziskolába íratták, Skócia legjobb színészképzőjébe járt, Ewan McGregor, Kevin McKidd és David Tennant évfolyamtársaként.

McAvoy nem fél a színpadtól, sőt, jobban magáénak érzi, mint a kamerákat, pedig elmondása szerint egy színdarab több macerával jár. Ennek ellenére is maga mögé utasította a filmezés fellegvárát egy időre, és egy kisebb londoni színházban Claire Foy mellett szerepel majd Macbethként. James nem kér a felhajtásból sem, ezért örül is annak, hogy nem a Broadwayen szerepel, sőt, kitaszítva érzi magát a filmes világból, mert szerinte semmi nem olyan már, mint régen. Szerinte a filmezés fellegvárában mindenki csak egy bábu, akár akarja, akár nem, ezzel pedig meg kell barátkozni, és mivel idegekkel nem lehet elviselni, ami ott zajlik, nem is szeret ott lenni, ahogyan az Oscar-partikon sem jelenik meg, pedig már nem egyszer kapott meghívót.

„Biz' Isten, hogy soha a r*hadt életben nem fogom ezt megérteni. Ünnepeljük azt, hogy valaki népszerű, híres és kapott egy szerepért hatmillió dollárt? Magadba nézel, és elgondolkozol, hogy mi a k*rva élet történt veled, és mi a jó b*dös fenét keresel a sok bábu közt. Sokan aranykanállal a szájukban születnek, és remek színészek, de annyira beképzeltek, hogy arra gondolok, hála Istennek, semmi közös nincsen bennünk. Arról nem is beszélve, hogy azzal sem vagyok tisztában, melyik kést kell az Oscar after-partyn az asztalnál használni. Kívülről befelé vagy belülről kiféle haladva kell használni a késeket? Szürcsögjek vagy röhögjek kínomban?”

James elárulta, hogy vannak olyan esték, amikor felébred, és arra gondol, hogy csapnivaló színésznek, és hálás a sorsnak, amiért mégis Macbeth szerepét kapta meg egy színdarabban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek