Starity

Sztárok saját márkákkal — Avril Lavigne

2013. február 26. 16:04   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Avril Lavigne eddigi karrierje során sok mindenben kipróbálta magát. Most bemutatjuk az egyik olyan fontos szerepet az életében, ami nemcsak pénz hoz neki a konyhára, de még élvezi is csinálni.

hirdetés
Sztárok saját márkákkal — Avril Lavigne

Legújabb cikksorozatunkban azokat a sztárokat vesszük górcső alá, akik nyomot hagytak a szórakoztatóiparon kívül is. Egyesek körömlakk-kollekcióval, mások a szépségiparban alkottak újat, az első sztárunk viszont a divattervezés terén jeleskedik. Íme, a kanadai énekesnő, Avril Lavigne.

Hamarosan megjelenik ötödik albuma, eddig három parfümje jelent meg, sőt körömmatricához is adta a nevét, ezenkívül már idén ötödik éve, hogy saját maga tervez ruhákat Abbey Dawn néven. A ruhamárka azért is nagyon fontos az énekesnő életében, mert tízéves pályafutása alatt stílusfejlődéséhez ez is hozzájárult nagyban.

Hogyan is kezdődött?

2008-ban dobta először piacra az Abbey Dawn első ruhakollekcióját. Nevét onnan kapta, hogy édesapja kiskorában így becézte – az énekesnő azt is elárulta egyszer, hogy néha ezen a néven jelentkezett be a hotelekbe, amikor nem akarta, hogy a sajtó rajta csüngjön.

Elsőnek csak Amerikában, a Kohl's nevű áruházban lehetett vásárolni AD-cuccokat, azonban Lavigne 2010-ben izgatottan mesélte el, hogy már világszerte elérhető, hála a hivatalos honlapjának, ahol több mint 50 országban meg lehet már rendeli az Avril által tervezett ruhadarabokat – köztük Magyarország is szerepel! 2012-ben a hivatalos honlapon azt ígérték, hogy Európában több országban is kapható lesz, de ez még nem valósult meg.

Mint a legtöbb divatmárkát, úgy az Abbey Dawnt is be lehetett mutatni a minden évben megrendezésre kerülő New York Fashion Week rendezvényen. Az debütálásra 2009-ben került sor, amikor a modellek az énekesnő két népszerű dalára vonult ki, mégpedig a Girlfriendre és a Sk8er Boira. Azóta Lavigne minden évben bemutatja az újabb kollekciókat ezen a rendezvényen.


(New York Fashion Show – 2009, 2011, 2012)

Azonban nemcsak ott szokta reklámozni, hanem bármilyen más egyéb divattalálkozón – Japánban különösen szeretik az énekesnőt és a ruhamárkáját vendégül látni.

Így alakult ki a stílus

Az Abbey Dawn stílusa Avril egyéniségét tükrözi. Az éppen divatban lévő ruhák és Avril ízlésének keverékei. Kezdetekben a halálfejek, a csillagok, a kockás minták és a szívecskék voltak a motívumok, a rózsaszín, a fekete, a lila és a zebramintás színek domináltak, azonban mára kibővült csipkés szövetekkel, leopárdmintákkal és szegecsekkel is.


Az idő haladtával nemcsak pólókat, pulóvereket, nadrágokat lehetett kapni, hanem mindenféle kiegészítőt (nyakláncot, karkötőt, szemüveget), cipőt, kabátot, sálat és fürdőruhát is, sőt, már férfiak és gyerekek részére is készítettek ruhadarabokat.

Az AD azért is egyedi, mert Avril ebben éli ki fantáziáját, ő tervezte a ruhákat egészen 2011-ig, amikor ugyanis megbízott egy neves divattervezőt, hogy ő készíse a legújabb AD-darabokat Avril ízlésének megfelelően, úgy, hogy az énekesnő zenei világból merít ihletett.

„Szeretem keverni a ruhákat, de van úgy, hogy kapucnis felsővel és egy pár magas sarkúval jelenek meg. A kedvenc alkalmi és mindennapos viseletem a rózsaszín koponyás cuccok, harisnyával párosítva, de mindig van rajtam egy kapucnis felső és magas sarkú” – nyilatkozta egyszer Avril öltözékéről.

Avril azt is elárulta, hogy mit jelent számára az AD. „Általában csak Abbey Dawn-ruhákat hordok, de szoktam máshonnan is vásárolni. Azért is jó az A.D. ruházati lánc, mert ha nincs olyan ruha, amit elképzeltem, akkor megcsináltathatom itt. Mindig is szerettem volna ruhamárkát létrehozni! Különleges számomra az Abbey Dawn!”


A rózsaszín és fekete keverése a kiegészítőknél is dominál

„Nem változott sokat a stílusom az évek alatt, inkább csak fejlődött. Nem viselném azt, mint régen, amikor kezdtem a pályafutásom. Most igazi ruhát viselek, és magas sarkút, de attól persze még Converse-cipőt is szoktam." – mesélte az énekesnő.


Szegecsek, csillagok és koponyák: ezek jellemzik a lábbeliket

Az Abbey Dawn számára fontos év volt 2010, nemcsak azért, mert létrehozták a hivatalos honlapot, hanem azért is, mert Lavigne-t felkérték, hogy az akkori Tim Burton-filmhez, az Alice in Wonderlandhez tervezze ő a ruhákat, amit szívesen el is vállalt.

Ezenkívül az AD megjelent Avril két klipjében is. A What The Hellben a bolt is látszódik, ahol megtalálhatók ezek a ruhák, és azon nyomban fel is veszi őket. A másik klip a Smile, ahol csak visel egy leopárdot mintázó ruhát. Az énekesnő nemcsak klipjeiben szereti hordani a ruháit, hanem a hétköznapokban, koncerteken, és rendezvényeken is – legtöbbször csak AD-ban látható.


Rendezvényeken, koncerteken és a hétköznapokon is legtöbbször Abbey Dawnt hord

Divat az Abbey Dawnon kívül

Az Avril×Lotto egy másik ruhamárka, amihez Avril a nevét adta, a kínai Lottóval közös divatkollekciója. 2011 áprilisában egyeztek meg, hogy közös divatmárkát készítenek, ami a kínai piacokon jelenik meg. A ruhadarabokat a lazaság, a sportosság és a rockos elemek jellemzik, némiképp hasonlítanak az Abbey Dawn-darabokra.

Az énekesnő akkoriban gyakran volt Kínában, hogy népszerűsítse a ruhákat, melyek még abban a hónapban megjelentek ott.


Sok közös alapon nyugszik a két márka, de az AvrilxLotto a lazább vonalat képviseli

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek