Starity

Poirot ismét összefog Hastings kapitánnyal és Japp főfelügyelővel

2013. február 25. 14:02   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mint ismeretes, Agatha Christie híres belga detektívjének, Poirot-nak legújabb kalandjait forgatják jelenleg az Egyesült Királyságban. Az új évadban visszatér több régen látott, kedvelt karakter is.

hirdetés
Poirot ismét összefog Hastings kapitánnyal és Japp főfelügyelővel

A nagy négyes (Poirot, Hastings kapitány, Japp főfelügyelő és Miss Lemon) hamarosan ismét a televízió képernyőjén lesz látható. Agatha Christie szürke agysejtekben bővelkedő nyomozójának története ugyanis elérkezett a 13. – befejező évadáig, melyet jelenleg is forgatnak az Egyesült Királyságban.

A négy szereplőt együtt utoljára 2001-ben láthatta a nagyérdemű a Nyaraló gyilkosokban, most azonban a regénybeli eseményeknek hála ismét összejöttek a karakterek. David Suchet, Philip Jackson, Hugh Fraser és Pauline Moran rég nem látott ismerősökként örültek a viszontlátásnak, és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az újabb epizódok elkészítésébe, melyeket egyébként Mark Gatiss és Ian Hallard jegyez.

Hastings a jó barát, Japp felügyelő a Scotland Yardról és a mindig talpraesett titkárnő, Miss Lemon ismét a belga nyomozó segítségére siet, aki éppen egy kémtörténet kellős közepébe és egy gyilkossági ügybe csöppen. Közben világméretű probléma van kibonatkozóban, hiszen közeledik a II. világháború.

Poirot eddigi eseteinek egyik legkeményebb kihívása elé néz, hiszen egy veszélyes csapattal kerül összetűzésbe, méghozzá a disszidens Nagy Négyekkel, akiket arra utasítottak, hogy kémkedjenek, adatokat gyűjtsenek és szolgáltassanak, mely információk természetesen titkosak, így nemzetközileg nagyon is értékesnek számítanak.

A másik négyes brigádot egyébként szintén nagy nevek alakítják: Patricia Hodge, Sarah Parish, Simon Lowe és Tom Brooke. Ők négyen már biztosan részesei a kultikus sorozat záróévadának, mely mint már ismeretes, a krimi nagyasszonya által írt utolsó Poirot-regénnyel, a Függönnyel zárul majd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek