Starity

Eurovízió: Birgit Õigemeel képviseli Észtországot

2013. március 03. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szombat este nem csak Magyarország, hanem Észtország is döntött, mégpedig a 24 éves Birgit Õigemeel mellett. Idén ő képviseli Észtországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

hirdetés
Eurovízió: Birgit Õigemeel képviseli Észtországot

Észtországban is nemzeti döntő keretein belül választják ki az ország aktuális képviselőjét az Eurovíziós Dalfesztiválra, és ez idén sem történt másképp. Az Eesti Laul döntőjét ma este tartották, amelyen az Et uus saaks alguse című dal, és annak előadója, Birgit Õigemeel nyert, így ezt a párosítást hallhatjuk Észtország képviseletében májusban, Malmőben.

Birgit egyébként tavaly is nekivágott az Eesti Laul-nak (amelyet a 2011-es győztes, Getter Jaani nyitott), akkor egy angol nyelvű dallal, a You're not alone-nal indult Violinával, ám nem nyertek. Úgy látszik, Birgit kitartásának meglett a gyümölcse.

Az énekesnőről egyébként annyit érdemes tudni, hogy 2007-ben megnyerte az Eesti otsib superstaari-t, amely az észt Megasztárnak felel meg, majd 2008 januárjában kiadta első albumát, amely a Birgit Õigemeel címet viseli. Ezt még ugyanez év novemberében az Ilus aeg követte, majd 2009 novemberében a Teineteisel pool.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek