Starity

Feledhetetlen tehetségkutatósok áttörésre várva

2013. május 17. 15:03   |   Szerző: egon96

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 21. század egyik fő szórakoztató-iparágnak a tehetségkutatók világa nőtte ki magát. Számtalanfélét, -formát megismerhettük már, na de ki az, aki még vár az áttörésre?

hirdetés
Feledhetetlen tehetségkutatósok áttörésre várva

Jessica Sanchez először tizenegy évesen az America’s Got Talent első szériájában próbált szerencsét. Egész az elődöntig menekült, és sikerült maradandót alkotnia Celine Dion I Surrender című dalával.

2012-ben újra jelentkezett, ezúttal az American Idol 11. szériájába, ahol profizmusával és megható produkcióival egész a második helyig menetelt. Jessicára többen is felfigyeltek, karrierje kezd felfele ívelni, de még mindig nem sikerült igazán berobbannia a zeneiparba.

Ugorjunk pár évet, és a tengentúlról térjünk át az Egyesült Királyságra. Az addig teljesen hétköznapi életet élő Mary Bryne egy üzletlánc alkalmazottjaként tevénykedett, azonban az X Factor hetedik szériájában egy ország ismerhette meg, és ámulhatott el a hangjától. A válogatáson a klasszikusnak számító I Who Have Nothingot énekelte.

Sikere olyannyira nagy volt, hogy az első élő adásban nyújtott produkciója után az egész stúdió több percig tartó vastapssal jutalmazta. Mary ettől kezdve az ötödik helyig menetelt. Sajnos a músor óta alig lehet hallani valamit róla.

A 2011-es brit X-Faktorban megjelent egy 19 éves, Misha Bryan nevezetű lány, aki Aretha Franklin klasszikusnak számító Respectjével lopta be magát mind a mentorok, mind a nézők szívébe. Ennek köszönhetően Misha egész a negyedik helyik menetelt.

A műsor után belevetette magát a munkába, és ki is adott pár dalt, de a nagy áttörésre, úgy látszik, még várni kell.

Maradunk az Egyesült Királyságnál és ugyancsak 2011-nél: a következő szereplő a 31 éves Samantha Brookes, aki egy önbizalomhiányos, sokatmondó nőként elég esetlen benyomást keltett mind a mentorok, mind a közönség körében. Sami hamar eloszlatta a kétségeket, amint énekelni kezdte Whitney Houston ikonikus dalát, a One Moment In Time-ot.

Samit egy ország a szívébe zárta, a harmadik élő show-ig jutott, s azóta sem tétlenkedik, dolgozik, és várja a nagy áttörést a zeneiparban.

Ugyancsak 2011-es Egyesült Királyság-beli x-faktoros szereplővel folytatjuk. A 16 éves Janet Devlinről van szó, akinek az esetét akár sikertörténetként is el lehetne könyvelni. Egy eldugott vidéki falucskából érkezett szerencsét próbálni a nagyvárosba.

A visszahúzodó, csendes Janet Elton John Your Songjával fagyasztotta meg a levegőt, és nyűgőzte le a zsűrit. Különleges hangszínéről Gary Barlow nagyon pozitívan nyilatkozott. Sikeresen vett számos akadályt, végül az ötödik helyen végzett. A műsor óta tudatosan építi karrierjét.

A 2012-es X Factorba jelentkezett egy Ella Henderson nevezetű lány, aki már 16 évesen nagy zeneszerzői tehetséggel rendelkezett. A válogatáson saját dalával lépett a mentorok elé. Tulissának annyira elnyerte a tetszését, hogy a következőket nyilatkozta: „Te vagy az a személy, akit nagyon szeretnék mentorálni”.

Cher bulihimnuszát, a Believe-et adta elő egy szál zongora kíséretében. A feldolgozás hihetetlenül nagyot szólt, és sikerült Nicole Scherzingert megsiratnia. Egész a hetedik helyig jutott, de az áttörés nem jön olyan könnyen.

Ha az Egyesült Királyságról áttérünk Ausztráliára, megismerhetjük Bella Ferrarót, aki Bon Iver Skinny Love című dalát adta elő, de a birdyféle feldolgozásban. A mentorok olyannyira jónak találták, hogy a dal közepetájt állva tapsoltak. Bella gyönyörű hangszínének és kitartásának köszönhetően a negyedik helyig menetelt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek