Starity

Lezajlott az idei No Nukes fesztivál

2013. március 12. 09:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március 9-én és 10-én különleges koncertekre került sor Tokióban – a No Nukes 2013 fesztivál ebben az évben is nagy figyelmet keltett.

hirdetés
Lezajlott az idei No Nukes fesztivál

2011. március 11-én hatalmas földrengés, majd szökőár pusztított Japán keleti részén, és ez a pusztítás súlyos nukleáris üzemzavarokat és baleseteket eredményezett a fukushimai Dai Ichi atomerőműben.

Ryuichi Sakamoto, a híres japán zenész és zeneszerző tavaly elhatározta, hogy megrendezi a No Nukes 2012 fesztivált, és ezzel lehetőséget ad a hasonló gondolkodású zenészeknek, hogy tehetségüket felhasználva kinyilváníthassák a véleményüket az atomenergia-felhasználással kapcsolatban.

Ez évben március 9-én és 10-én Tokióban került sor a No Nukes 2013 koncertjeire, ahol Ryuichi Sakamoto mellett 16 híres zenekar és művész lépett fel. A műsort (amely a koncertek mellett interjúkat és az atomenergiával, valamint a sugárzással kapcsolatos információs videókat is tartalmazott) az interneten keresztül is lehetett követni, hogy ilyen módon is közvetíthessék az atomenergia-ellenes üzenetet a világ minél több pontjára.

Ryuichi Sakamoto így nyilatkozott: “Üzenetet küldünk az embereknek szerte a világban, azoknak, akik nem lehetnek fizikailag itt a NO NUKES 2013-n Zepp Diver Cityben. Szeretném összehozni az embereket ebben a két napban, és rávenni őket, hogy gondoljanak a jövőnkre. Ez egy esély arra is, hogy a közönség magához ölelhesse a zenét. Tervezünk egy különleges eseményt a koncert során, ami lehetővé teszi, hogy mindenki csatlakozhasson hozzánk, hogy ezt a mozgalmat egy magasabb szintre emelhessük. Tehát kérlek, csatlakozzatok hozzánk – de ne csak nézzétek! Minden egyes cselekedet számít.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek