Starity

Manic Street Preachers: új album 2014-ben

2013. március 13. 06:06   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Manic Street Preachers előbújt a rejtekéből: szeptemberben koncertet adnak a Festival No 6-on és az új albumról is elárultak egy-két dolgot.

hirdetés
Manic Street Preachers: új album 2014-ben

A Manic Street Preachers ismét hallat magáról! A walesi rockbanda március 7-én bejelentette, hogy szeptemberben megtörik az immár kétéves koncertszünetüket, és fellépnek az észak-walesi Portmeirionban megrendezett Festival No 6-on.

Érdekes egybeesés, hogy ebben a kisvárosban fotózták az 1998-as albumuk, az ez évben a tizenötödik születésnapját ünneplő This Is My Truth, Tell Me Yours borítóját, de emellett más oka is volt, hogy elvállalták a szereplést: „Hogy játszhatunk Sir Clough Williams-Ellis ikonikus falujában, ez olyan nekünk, mint egy álom” – nyilatkozta a basszusgitáros-dalszövegíró Nicky Wire.

Az énekes, James Dean Bradfield azt is elárulta, hogy jelenleg az új stúdióalbumukon dolgoznak, ami a jövő év elején fog megjelenni, és valószínűleg alaposan meglepi majd a rajongóikat, mert egyesíti a banda rock és akusztikus oldalát. Eddig Berlinben foglalkoztak a felvételekkel, nemrég azonban visszatértek a hazájukba, Walesbe.

„Már húsz dalt írtunk. Olyan, mintha már évek óta ezzel foglalkoznánk a cardiffi stúdiónkban”mondta, majd hozzátette, hogy a munkából a banda minden tagja alaposan kivette a részét: Sean Moore dobos elektronikus ötletekkel szolgált. és ismét elővette a trombitáját, Nicky Wire pedig számtalan dalszöveggel rukkolt elő.

A rajongók már minden bizonnyal tűkön ülnek, hiszen két esztendő telt el azóta, hogy élőben láthatták a kedvenc zenekarukat, és szeptemberben lesz három éve, hogy megjelent a legutóbbi album, a Postcards from a Young Man.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek