Starity

Film készül a Veronica Marsból

2013. március 14. 11:11   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rob Thomas sorozatát mintegy hat esztendeje törölték, most viszont úgy tűnik, esély van a folytatáshoz, illetve a lezáráshoz. Ehhez a készítők és az egykori szereplők a rajongók segítségét kérték – és ezt meg is kapták.

hirdetés
Film készül a Veronica Marsból

Thomas szerda este hozta létre a Veronica Mars film portálját a Kickstarter nevű, speciálisan finanszírozásra váró projekteket támogató oldalon. A cél a munkálatokhoz szükséges kétmillió dollár összegyűjtése volt az elkövetkező egy hónapon belül. A rajongók támogatását különféle ajándékokkal és jogosultságokkal próbálták ösztökélni, így például az Amerikából adományozók a film ingyenesen megkapott digitális változatától kezdve a produceri rangig kiváltságok sokaságát kaphatják megfelelő összeg ellenében. Ami viszont ezután történt, az minden bizonnyal a készítőket is meglepte.

Miután elterjedt a projekt híre, a rajongók megállíthatatlanul özönlöttek az oldalra, és mindössze néhány óra leforgása alatt a számláló elérte az egymillió dollárt, csütörtök reggelre pedig nemcsak átlépte, de vagy félmillió dollárral túlszárnyalta az előzetesen lefektetett célösszeget. Thomas azt ígéri, hogy a minimum terv feletti milliókat többek között a film minőségesebbé varázsolására és helyszínekre fordítják, illetve azzal viccelődött, hogy tízmillióból már Bill Murray-t is megszerzik.

A Veronica Mars sorozat eredetileg 2004 és 2007 között futott Amerikában, először a UPN csatornán, majd annak utódján, a CW-n, idehaza pedig először a Viasat 3 tűzte műsorára 2007 tavaszán. A törlés után sokáig folytak a híresztelések az esetleges folytatásról, a készítő Thomas és a címszerepet alakító Kristen Bell pedig soha nem is hagytak fel az ezzel kapcsolatos terveikről szóló nyilatkozatokkal, annak ellenére, hogy Bell azóta egy szolidnak mondható filmes karriert is maga mögött tudhat.

A sorozat jogait birtokló Warner Brothers ennek ellenére mindeddig visszautasította a Veronica Mars film lehetőségét, mondván, nem érzik úgy, hogy elég támogatója akad még az agyafúrt kis szöszke detektív kalandjainak. Amikor viszont Thomas felvázolta nekik a rajongói finanszírozás lehetőségét, beleegyeztek, hogy állják a marketingköltségeket, valamint a forgalmazást. Jelen állás szerint a film először néhány moziban fog kijönni 2014 elején, de nem kell majd sokat várni a DVD-megjelenésére sem.

A Veronica Mars egyébként nem az első olyan rövid életű sorozat, amely filmformátumban kaphat lezárást. Néhány évvel ezelőtt Joss Whedon – aki mellesleg maga is lelkes támogatója volt Veronicának – alkotásához, a Fireflyhoz készülhetett el a nagy sikernek örvendő folytatás, a Serenity, amely annak ellenére döntött DVD-eladási rekordokat, hogy maga a sorozat mindössze egy évadot élt meg a FOX csatornán.

A film alaptörténetéről sokat egyelőre nem lehet tudni, Veronica sok-sok év után térne vissza Neptune városába, ahova egy újabb ügy és a tízéves középiskolai osztálytalálkozója vonzza vissza. A forgatás kezdetét idén nyárra tervezik, és azt ígérik, hogy minden rendelkezésre álló valamikori szereplőt megpróbálnak mozgósítani.

Arra a kérdésre, hogy kik azok, akik már biztosan visszatérnek, választ adhat az alábbi videó, amelyet néhány stábtag készített a projekt népszerűsítésére. A kisfilmben az egykori színészek spontán gyülekeznek Kristen Bell házában, és a sorozatra tett utalások sokasága kíséretében vitatják meg a film tervét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek