Starity

A legsikeresebb videoklipek: Guns N' Roses

2013. március 28. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Los Angeles-i hard-rock banda számtalan videoklipet készített, amik szinte kivétel nélkül mind nagy sikereket értek el. Íme, az öt legjobban sikerült!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Guns N' Roses

1. November Rain

Toronymagasan az első helyen áll a listán az együttes legnépszerűbb klipje és dala, a November Rain. Sokan ezzel a dallal azonosítják őket. A dal az 1991-es Use Your Illusion I. albumról származik, szám szerint a tizedikként szerepel. A tartalmas és nagy jelentőséggel bíró dalhoz készült szintén 1992-ben jelent meg.

Egy elmúlt szerelmet szimbolizál, hiszen a videó legelején a házasságot láthatjuk, a végén pedig a koporsóba fektetett feleséget. A klipben a Guns N' Roses akkori felállásának összes tagja szerepelt. A főszerepet a frontember, Axl Rose és akkori menyasszonya, Stephanie Seymour játszotta, akik bár akkor még együtt éltek, később kapcsolatuk csúnya véget ért. Az egyik felejthetetlen pillanat az, amikor a banda gitárosa, Slash a templom előtt állva hosszú gitárszólóba kezd.

A forgatás csillagászati összegekbe került, ám a rajongók szerint megérte; azóta is ez a banda legfelkapottabb száma és videója is. A YouTube 100-as listáján a 97. helyen van jelenleg, 156.158.936 megtekintéssel.

2. Don't Cry

A balladasorozat második része egyben a második legnézettebb videó is, amit a Guns N' Roses készített. A dal szintén az Use Your Illusion I. cimű albumon foglal helyet, negyedikként, ám felkerült a második albumra is. A szám egy bizonyos lányról szól, aki elhagyta a párját. Ezt az ötletet a banda ritmusgitárosának, Izzy Stradlinnak múltjából merítették, végül ő és Axl Rose ketten alkották meg a szöveget. A klipben szintén Stephanie Seymour és Rose játszotta a két legfőbb szereplőt.

Többek között láthatunk terápiás kezelést, autós balesetet, de a hóban szenvedő énekes is helyet kap benne. A Guns nagyrészt egy épület tetején játszik, a basszusgitáros, Duff McKagan mellett Shannon Hoon vokálozott, aki a Blind Melon együttes énekese volt. A videó számtalan díjat zsebelt be, YouTube nézettsége pedig 81.787.816.

3. Sweet Child O'Mine

Ha mégsem balladákról van szó, biztos, hogy mindenkinek a fent említett dal jut először eszébe a fegyverek és rózsák kapcsán. A Sweet Child O'Mine a Guns N' Roses Appetite For Destruction nevű, debutáló albumán jelent meg 1987-ben. A videóban a bandatagok akkori barátnői szerepeltek, külön figyelmet kapott Erin Everly, Rose felesége.

A frontember elmondása szerint a kedvenc része az, amikor Slash belekezd a mára már legendává vált intróba és szólóba a dalban, ám amikor ezt a rádióadók egyszerűen kivágták a dal közepéből, óriási szemrehányást tett. A dal LP formájában is megjelent, néhány másikkal együtt. Megjelenése után rögtön a listák elején landolt, a videómegosztón pedig összesen 65.894.918-szor látogatták meg.

4. Paradise City

Ki ne ismerné ezt az örök klasszikus nótát, Axl Rose magas hangjával, Steven Adler bőrpüfölésével és a nagyszerű riffel, Slash, Duff McKagan és Izzy Stradlin által? Először szintén az Appetite For Destructionön hallhatták a rajongók. A szólógitáros szerint a dal San Francisco városból hazafelé menet született. Ő kezdett kicsit gitározgatni, beszállt az énekes a Take me down to the paradise city felkiáltással, így pedig már könnyen megszületett az egész dalszöveg.

A klip szinte végig a Giants Stadiumban játszódik, New Jersey-ben, ahol a csapat többször is fellépett az Aerosmith előzenekaraként. A videó nagyrészt fekete-fehér, szerepet kapnak benne az őrjöngő rajongók és a barátnők, akik jól szimbolizálják azt, hogy milyen volt a tagok élete akkoriban. Nézettsége valamivel kevesebb mint a többi GNR-klipnek, csupán 42.945.324.

5. Patience

A dal leginkább az akusztikus hangzásáról lehet ismeretes. Ez az együttes szintén nagyrészt akusztikus vonalakat követő albumán, a G N ' R Lies-on kapott helyet, amit 1988-ban adtak ki. A klipben a tagok egy stúdióban ülnek, Rose nyitja a dalt, méghozzá fütyüléssel. Több helyen játszódik a videó, a legfontosabb mégis a The Ambassador Hotel, itt vették fel a legtöbb anyagot.

A dal 5 perc 56 másodperc hosszúságú. Nézettsége mindössze 30.053.206, ám mégis ez az egyik legismertebb dal a Guns N' Roses történelmében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek