Starity

Szent Patrick napján ünnepeljünk a legjobb ír bandákkal

2013. március 17. 13:01   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március 17. – Szent Patrick, Írország védőszentjének napja, amikor minden ír zöldbe öltözik. Ünnepeljünk mi is, zenével!

hirdetés
Szent Patrick napján ünnepeljünk a legjobb ír bandákkal

Március 17-e Szent Patrick, Írország védőszentjének az ünnepe. Ilyenkor minden ír zöldbe öltözik, és hatalmas felvonulásokon ünnepel, nemcsak Írországban, hanem Amerikában is, mindenhol ott virít a lóhere, a nemzeti jelkép és ömlik a Guinness-sör.

Ünnepeljünk mi is, mégpedig a zene segítségével! Nézzük meg, kik Írország legnagyobb büszkeségei, és mi van velük mostanában!

U2 – Elevation

A legendás, 1976-ben alakult ír rockbanda jelenleg a tizenharmadik stúdióalbumán dolgozik, ami várhatóan ebben az évben jelenik meg. A zenei munkálatok mellett egyéb projektekben is részt vesznek, akár segélykoncertekről, akár társadalmi problémákra való felhívásról van szó, a dobos Larry Mullen pedig időnként filmszerepeket is vállal.

The Cranberries – Zombie

A huszonnégy éve tevékeny The Cranberries tagjai elégedetten mosolynak a weblapjuk főoldalán, hiszen a hosszabb szünet után a tavaly februárban megjelent albumuk, a Roses szépen teljesített a slágerlistákon – hazájukban egészen a harmadik helyig jutott az indie listán. A decemberig tartó turné is nagy sikernek örvendett.

The Corrs – Irresistable

A négy Corr testvérből álló The Corrs 1990-ben alakult, de öt év kellett ahhoz, hogy világsikert érjenek el, és mindenki megismerje a nevüket. 2006 óta szünetet tartanak, és csupán a tagok szólópróbálkozásairól lehet időnként hallani, amik sajnos a közelébe sem érnek a zenekar egykori sikereinek. Annak viszont mindannyian örülhetünk, hogy mindhárom lány élvezi a boldog családi életet férjeik és gyermekeik oldalán. Bátyjuk, Jim jelenleg nőtlen, viszont neki is van egy kisfia, akit megtaníthat a zene csínyjára-bínyjára.

Enya – Only Time

A csodálatos hangú, 51 éves énekesnő már 1968 óta énekel különböző formációkban, szólókarrierje pedig majdnem haminc évvel ezelőtt kezdődött. 2009 óta nem adott ki új anyagot, 2011 májusában azonban adott egy interjút, amiben elárulta, hogy a híres londoni Abbery Road stúdióban dolgozik a legújabb albumán.

Westlife – If I Let You Go

Az írek legnépszerűbb fiúbandája 1998-ban alakult és 2012-ben oszlott fel végleg. Két búcsúkoncertet tartottak 2012. június 22-én és 23-án – az elsőre mindössze öt perc alatt fogyott el a 85.000 jegy! Valószínűleg még hallunk majd a srácokról – legalábbis szólópróbálkozások formájában, egyelőre azonban nagy a csend a Westlife háza táján.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek