Starity

F1: Újabb bizonyítékok a Ferrari ellen

2010. augusztus 06. 13:01   |   Szerző: dorcsykaa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagyon nehéz lehet a Ferrari számára szeptember 8-a, ugyanis ekkor lesz a tárgyalás. Új bizonyítékok láttak napvilágot a német nagydíjon elkövetett csapatutasításos Alonso-győzelem ügyében.

hirdetés
F1: Újabb bizonyítékok a Ferrari ellen

Mint ahogy azt sokan tudják, a Ferrari úgy juttatta győzelemhez Alonsót a német nagydíjon, hogy Rob Smedley, Massa versenymérnöke rádión lassan, tagoltan szólt Felipének, hogy „Fernando gyorsabb nálad, jelezd, hogy vetted az adást!”

Később Smedley rádión kért elnézést Massától, ekkor már mindenkinek világos volt a helyzet. A teljes rádióforgalmazás megvizsgálása során kiderült, hogy többször elhangzott az a bizonyos mondat, Smedley egyszer azt mondta, hogy „Alonso gyorsabb nálad, fel kell venned a tempót!”

Valószínűleg Alonso is kérte, hogy Massát utasítsák helycserére, erre utal az „Ez nevetséges!” kifejezés kettőjük csatája során. Alonso ezt mondta rádión: „Sokal gyorsabb vagyok, mint Felipe”, mire Andrea Stella — Alonso versenymérnöke — így felelt: „Vettük az üzenetet, vettük az üzenetet.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek