Starity

Angelina Jolie gyűrűjén van a világ szeme

2013. március 28. 16:04   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai színésznő jelenleg Afrikában tartózkodik, mégis mindenki a gyűrűjére koncentrál ahelyett, amire Angelina fel akarja hívni a figyelmet.

hirdetés
Angelina Jolie gyűrűjén van a világ szeme

Angelina Jolie ezen a héten Afrikába látogatott, és a gyémántos eljegyzési gyűrűjét egy egyszerű aranykarikára cserélte, ezzel azonban még nagyobb feltűnést keltett, mintha egy hatalmas gyémánt csillogott volna az ujján. Az internetes szalagcímek egymást túlharsogva adtak hírt a „rejtélyes” gyűrűről, és sokan úgy gondolták, hogy a 37 éves színésznő és vőlegénye, Brad Pitt már titokban összeházasodott, míg ezt Angelina meg nem cáfolta.

A színésznő különleges küldöttként tesz látogatást az afrikai menekülttáborokban, és valószínűleg tiszteletből cserélte ki a feltűnő gyémántgyűrűt egy egyszerűbb aranyra, hiszen nem akart egy félmillió dollárt érő, 16 karátos gyémánttal parádézni az otthontalan, fizikai és lelki fájdalmakat átélt menekültek között.


Fotó: Fame Flynet

A Salt sztárja a brit külügyminiszterrel, William Hague-gal utazgat, és egy kongói menekülttáborban olyan emberekkel találkozik, akik szexuális támadásokat éltek túl – így próbálják felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy a világ számos országában a nemi erőszakot gyakran fegyverként használják a háborús időkben.

Ez az egyik téma, ami Angelina egyik szívügye lett az elmúlt években – még a filmvásznon is megjelenítette, amikor tavaly elkészítette az In the Land of Blood and Honey (A vér és méz földjén) című filmet, aminek ő írta a forgatókönyvét, és ő rendezte. A film a boszniai háború eseményein alapult, beleértve a nők tömeges megerőszakolását, ami akkoriban számtalan alkalommal előfordult, és mint kiderült, nem egyedi esetről van szó.

„Gyakran találunk ideiglenes megoldásokat, és sokat beszélünk róla, de nem gyakran fordul elő, hogy olyan emberrel találkozunk, aki azért harcol, hogy végleges megoldásokat találjon és véget vessen ennek – mondta Angelina a brit Channel 4 News riporterének, amikor hétfőn Ruandában járt. – Tudom, úgy hangzik ez, mint egy nagy álom, de végre itt az idő, és azt hiszem, lehetséges, hogy a nők elleni erőszakot és kegyetlenséget háborús bűnnek nevezzük, és ezért kell harcolnunk. Ezeknek a nőknek szükségük van a segítségünkre.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek