Starity

Dokumentumfilm készül Kurt Cobainről

2013. március 29. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sok év várakozás után a rajongók hamarosan láthatják a mozivászonra vitt életrajzi ihletésű filmet Kurt Cobainról, a Nirvana egykori frontemberéről.

hirdetés
Dokumentumfilm készül Kurt Cobainről

A leginkább botrányos viselkedéséről elhíresült énekes-színésznő, Courtney Love (Cobain özvegye) a Rip It Up hírportál értesülései szerint már 2007 óta folytat tárgyalásokat Brett Morgan rendezővel egy esetleges Cobain-életrajzi film reményében. Választásával – már ami a rendezőt illeti – Courtney semmiképpen nem lőtt mellé, hiszen Morgannek köszönhető a nagy sikerű Rolling Stones-film, a Crossfire Hurricane is.

„Courtney az, aki belekevert ebbe – árulta el Brett. – Azon voltunk, hogy megtaláljuk a tökéletes időpontot, és elérkezett.is. Kurt nemcsak csodálatos zeneszerző és zenész volt, hanem egy igazi művész. Az egészet úgy képzeltük el, mint egy harmadik személy önéletrajzát: mintha Kurt is ott lenne, és a saját életéről készítene filmet.”

Ugyan Kurt Cobain már közel 20 éve nincs köztünk, rajongótábora máig töretlen, és továbbra is nagy népszerűségnek örvend. Kurt özvegyeként Courtney-é a Nirvana-örökség, így hozzájárulása nélkül Kurtről semmi nem jelenthet meg a médiában – hiába Krist Novoselic és Dave Grohl a Nirvana megmaradt tagjai.

A pletykák szerint Courtney néhány évvel ezelőtt Avril Lavigne-t is megkereste azzal, hogy játssza el az ő szerepét, és Lavigne annak idején boldogan mondott volna igent. Love akkori tervei füstbe mentek, legutóbb pedig a Nem kellesz eléggé sztárját, Scarlett Johanssont kereste meg ugyanezzel. Arról nincs hír, hogy a színésznő vállalná-e a szerepet, azonban Courtney kiszemeltje Kurt szerepére Robert Pattinson. Először örült a megtiszteltetésnek, később azonban elutasította a felkérést, mondván, nem tud olyan jól énekelni, mint Kurt.

Morgan abban reménykedik, hogy a félig-meddig dokumentumfilmje olyasmi lenne, mint az előző generációk számára A fal (Pink Floyd) – animáció és élő keveréke. Courtney szeretné, ha 2014-ben már a mozikban csodálhatnák a nézők Cobain életét. Arra azért még kíváncsiak lennénk, hogy mi erről az egészről a véleménye Cobain árvájának, Frances Beannek, aki már mennyegzőjét tervezi apja hasonmásával, Isaiah Silvával...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek