Starity

A legjobb és legrosszabb címlapfotók — Keira Knightley

2013. május 08. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben Keira Knightley legszebb és a leginkább eltorzított címlapjait mutatjuk be.

hirdetés
A legjobb és legrosszabb címlapfotók — Keira Knightley
Fotó: Norman Jean Roy/GQ

Ha Keiráról van szó, a Photoshopot elfelejthetjük – ő maga is kijelentette nem egyszer, mennyire távol áll tőle a képszerkesztő program, ennek ellenére gyakran varázsolnak neki három számmal nagyobb dekoltázst. A magazincímlapok sem kivételek ez alól, hiszen köztudott, a legjobb formát kell hozni egy fotózáshoz. Ha az nem elég, a szerkesztőkön és grafikusokon múlik, mi sül ki a dologból, és arra néha jobb, ha nem vagyunk kíváncsiak.

A legjobb címlapfotók:

A 2007-es Vanity Fair címoldala sötétciklámen színeivel igazán retrós hangulatot hoz vissza. A sötét smink inkább a ridegséget és komorságot sugározza, s nem estek át a ló túlsó felére, hiszen egy kis Photoshoppal könnyedén tekinthetett volna ránk Knightley beteg ábrázattal.

A 2013-as ausztrál Marie Claire-címlap a színésznő egyik legjobbja. Javarészt mellőzték a Photoshop használatát, rendkívül természetes, letisztult és egyszerű.

Az orosz Elle idén márciusban került ezzel a címlappal a boltokba: Keira oroszlánsörénnyel, igéző szemekkel és sötét sminkkel köszön vissza ránk, s a hatás nem gothos, csupán elegáns. Az eredeti fotókat használták fel, semmiféle plusz Photoshoppal nem gazdagították a képet.

Egy korábbi Elle-címlapon a természetességre voksoltak: mindössze kevés, barnásvörös pirosítót és egy kis alapozót használtak a fotózás során, a képekről – és leginkább a címlapról – inkább egy magabiztos, karrierista nő köszön vissza ránk. A kissé régimódi öltözék és visszafogott stílus egy kilencvenes évekbeli Elle-címlapra emlékeztet minket.

A 2008-as novemberi Glamour-címlapba bele sem tudnánk kötni. A fotó láttán egy kandalló előtt ülő, téli színekbe burkolózó fiatal nő képe tárul elénk, akivel olyannyira meg voltak elégedve a szerkesztők, hogy semmit sem változtattak rajta a címlapra kerülése előtt. Éljen a természetesség!

A legrosszabb címlapfotók:

Próbáljuk kivenni a kép láttán, hol kezdődik a fehérnemű és az éter mely részébe tűnt a másik fele, de inkább az érdekel minket, hogyan vált Keira dereka ennyire természetellenesen vékonnyá? Ha maga elé tenné a két karját, megeshet, hogy azok vastagabbnak tűnnének, mint a dereka.

Keira sosem volt a szégyenlősségéről ismert, több filmjében (már a karrierje kezdetén is) megmutatott mindent magából. A 2012-es Allure-címlap egy vad, érzéki és kihívó színésznőt mutat be, de muszáj megkérdeznünk: mellbimbóműtéten esett át? Hacsak nem valahol az oldalán helyezkedik el, akkor bizony leműtötték a képszerkesztők.

Kapjátok fel a fejeteket; magyar címlapról beszélünk! Egy régi Cosmopolitant húztunk elő a szekrény aljáról, s be kell vallanunk, Keirát mintha odakozmálták volna! 180 fokra előmelegített sütőből érkezett ez a mediterrán szépség – meg sem mondanánk, hogy az esős London belvárosában lakik...

A 2007-es Vanity Fair (első fotó) hasonlít leginkább a Harper's Bazaar fotósorozatához, a különbség a kettő között, hogy az utóbbival estek át a ló túloldalára. A címlapon és a hozzá készült képeken Keira úgy fest, akár egy halálos ágyán lévő beteg, aki még utoljára tesz egy sétát a rózsákkal teli kertben. A bőrét túlságosan fehérítették, a sminkje pedig sápadttá teszi és eltörli vonzó vonásait.

Keira, te vagy az? – kérdezhetnénk az alábbi InStyle-címlap láttán. Mintha egy mű próbababa köszönne vissza ránk a borítóról, nevetőráncainak nyoma veszett, a szeme pedig üveges és teljesen más, mogyorószínű.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek