Starity

2013 legnagyobb fitnesztrendjei a hölgyek számára

2013. március 31. 11:11   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden évben újabb és újabb sportőrületek jelennek meg, rendszerint a régieket ötvözik vagy fejlesztik tovább. Lássuk, mivel tartsuk magunkat formában idén!

hirdetés
2013 legnagyobb fitnesztrendjei a hölgyek számára

A sportnak életünk nagyon fontos részének kellene lennie, ám egyre kevésbé lehet rávenni a fiatalságot arra, hogy kimozduljon és mozgassa át magát. Régen az egészség, később a külső elég motivációt jelentett, ma azonban a legtöbb esetben ez sem elég. A leggyakoribb kifogás a „Nincs rá időm.” A legegyszerűbb válasz ilyenkor: ha most nincs időd sportolni, akkor később lesz időd a betegségekre?

Ne kifogásokat keressünk, mert a sport jó! Nem számít, milyen sportágat választasz, tedd azt, ami a leginkább tetszik. Sokan azt sem tudják, hogy a koplalás nem elegendő az egészséges fogyókúrához, hiszen ilyenkor a szervezetünk az izmokat bontja le a zsírszövet helyett.

Lássuk, milyen új őrületek közül választhatunk az egészségünk megőrzése érdekében:

1) Barre Workout

Szereted a balettet? Akkor ez biztosan tetszeni fog. A Barre Workout ugyanis ötvözi a modern balettmozdulatokat a jógával, a pilátesszel és magában foglal néhányat a leghatékonyabb súlyzós edzésekből. Ideális olyan hölgyek számára, akik szeretnének javítani a testtartásukon, és egy kicsit tökéletesítenék alakjukat.


2) Rope Skipping

Persze, az ugrókötél egyáltalán nem újdonság, hiszen kiskorunkban a legtöbbünk játszott vele, s egyeseknek talán még az iskolai testnevelés órán is kötelező volt. Most új lehetőség adódik rá, hogy akár felnőttek is, felnőtt indokkal álljanak be ugrókötelezni, méghozzá csoportosan, ritmusra mozogva. Ideális azoknak, akik szeretnék növelni az állóképességüket, vagy feszegetni a határaikat.


3) Bokwa

A bokwa a zumbához és a dance-aerobichoz hasonlóan egyfajta táncos izomerősítő gyakorlatsor. Itt azonban nem kell számolnod a lépéseket, hiszen ez valamivel könnyedebb mozgás, és akinek esetleg nincs elég jó ritmusérzéke, még ő is elengedheti magát és bátran mozoghat az afrikai ritmusra. Ideális a zenekedvelők számára, akik esetleg a zumbát és az aerobicot túl fárasztónak tartják.


4) Aqua Zumba

Ez pontosan az, aminek látszik: zumba a vízben. Hogy miben más mégis? A vízben történő mozgás jóval több kalóriát éget el, elsőre talán mégsem veszed észre a különbséget, hiszen a tánc a vízben akár szórakoztatóbb is lehet, mint a szárazföldön, és ha megizzadsz, a kutya sem veszi észre, itt nem kell tartani a kínos izzadtságfoltoktól.

A zumba kedvelőinek mindenképp ideális, de akár olyanok is kipróbálhatják, akik egyszerűen szeretik a zenére történő mozgást, vagy szeretnének leadni néhány kilót.


5) Hot Pilates

A Hot Jóga után itt a Hot Pilátesz. Előnye az egyszerű pilátesszel szemben, hogy az izmok hamarabb fellazulnak és bemelegednek, így a tested mozgékonyabb, az izmaid pedig könnyebben stimulálhatóak lesznek. Ez garantáltan ajánlott mindenkinek, aki kedveli a testmozgást, hiszen megizzadni nem fogsz, az izmaid közben dolgoznak.


6) Core Tex

Egy újabb varázstréning az erős hasfal és az izmos karok érdekében. Az újdonság: egy háromdimenziós tárcsa. A korong segítségével a legmélyebb izmokat is munkára foghatod, megakadályozva ezzel azok letapadását és elősegítve az izmok erősödését. Mivel a feladatok szörnyen fárasztóak, maga a feladat mindössze 20 percig tart, előtte és utána is érdemes több időt tölteni a bemelegítéssel és a nyújtással, hogy elkerüld a baleseteket.

7) Piloxing

Ahogy azt a neve sejteti, a Piloxing egyfajta keveréke a boxnak és a pilátesznek. Tökéletes találkozása ez az állóképesség növelésének és a karizom-erősítő gyakorlatoknak, amely során egy óra alatt akár 800 kalóriát is ledolgozhatsz, s még jól is érezheted magad.

8) Deep Work

Kicsit olyan, mint a kardio edzés néhány jógaelemmel színesítve. Minden gyors és dinamikus mozdulatsort egy arányaiban hosszabb szünet és relaxáció követ. Ezalatt az izomzat nem pihen, csupán új lendületet kap. Ideális azoknak, akik szeretnének kikapcsolódni, de a jógát kissé unalmasnak találják.


Fotók: stylebook.de

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek