Starity

Elhunyt Phil Ramone, a világsztárok egyik kedvenc producere

2013. április 01. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tizennégyszeres Grammy-díjas, legendás producer hetvenkét éves korában hunyt el március 30-án.

hirdetés
Elhunyt Phil Ramone, a világsztárok egyik kedvenc producere

A zenei világ ma az egyik leghíresebb és legjelentősebb alakját gyászolja, március 30-án egy New York-i kórházban elhunyt Phil Ramone, producer és zenei mérnök, aki tizennégy alkalommal nyerte el a Grammy-díjat. A hetvenkét éves Ramone-t felesége, Karen, és három fia, Matt, BJ és Simon gyászolja.

Kikkel dolgozott együtt Ramone az élete során? Hosszú a lista, és most csak a legnagyobb neveket említjük meg: Bono, Ray Charles, Barbra Streisand, Bob Dylan, Aretha Franklin, Quincy Jones, Madonna, Paul McCartney, Paul Simon, Frank Sinatra, Billy JoelStevie Wonder. Újítónak számított, ő segített népszerűsíteni a CD-lemezeket, és ő volt az első, aki digitális élő felvételt készített, amikor Billy Joellel dolgozott a Songs in the Attic című albumon. Több, ma már klasszikusnak számító filmzene albumon is közreműködött, például: A Star is Born, Flashdance, Ghostbusters and Midnight Cowboy.

„A zeneipar egy hatalmas tehetséget, egy valódi zsenit veszített el” – mondta Neil Portnow, a The Recording Academy elnöke. Aretha Franklin így nyilatkozott: „Ez olyan sokkoló. A zenei világ egyik nagy neve távozott most el, de a melódiái megmaradnak.”

Billy Joel így beszélt: „Mindig is úgy gondoltam Phil Ramone-ra, mint a bandám legtehetségesebb tagjára.... A világ ma egy óriást veszített el.” Stevie Wonder hasonlóan dicsérő szavakkal emlékezett meg Ramone-ról: „Ő volt a sztár a sztárok mögött. Micsoda remek ember, micsoda kedvesség, olyan hihetetlen producer... Hatalmas tragikus veszteség nekünk a Földön, de milyen csodálatos áldás a mennyek számára.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek