Starity

A legemlékezetesebb Bond-lány: II. Erzsébet királynő

2013. április 05. 13:01   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagy-Britannia uralkodónője csütörtökön különleges megtiszteltetésben részesült és még különösebb ajánlatot kapott.

hirdetés
A legemlékezetesebb Bond-lány: II. Erzsébet királynő

II. Erzsébet királynő különleges megtiszteltetésben részesült csütörtökön: megkapta Nagy-Britannia egyik legrangosabb szórakoztatóipari kitüntetését a film- és televízió világában tanúsított támogatásáért.

A színész-rendező Kenneth Branagh nyújtotta át a tiszteletbeli BAFTA-díjat a 86 éves uralkodónőnek – amely Hollywood Oscar-díjával egyenrangúnak számít – köszönetképpen azért, hogy az 1952-es trónra lépése óta mindig támogatta az ország szórakoztatásért felelős szervezeteit.

A királynő tavaly személyesen is kimutatta a támogatását, amikor a James Bondnak öltözött színész, Daniel Craig mellett részt vett a londoni olimpiai játékok megnyitóján. A rövid jelenetet, ahogyan a királynő Craiggel találkozott a Buckingham Palotában, mielőtt helikopterre szállt volna, világszerte több millióan látták a televízióban. Ezután a királynő kiugrott a helikopterből és ejtőernyőn érkezett meg a stadionba – ezt a valóságban játszódó jelenetet természetesen egy kaszkadőr mutatta be.

A királynő váratlan belépője megszerezte neki „az eddigi legemlékezetesebb Bond-lány” címet – mondta John Willis, a Brit Film és Televíziós Művészeti Akadémia (vagyis a BAFTA) elnöke. Az ünnepélyes átadásra a királynő London melletti windsori kastélyában került sor, ahol Branagh viccesen közölte, hogy a királynőre még nagyon sok filmszerep vár, ha hajlandó elvállalni őket.

„Több kollégám szeretné Önnel tudatni, hogy ha további kalandozásokat szeretne tenni a brit film világában, akkor szeretnék felkínálni a jobbnál jobb forgatókönyveiket Önnek”mondta Branagh, akinek beszéde általános derültséget okozott, még a királynő sem rejtette el a jókedvét.

A királyi család a brit nép lelkes támogatását élvezi, különösen William herceg és Kate Middleton 2011-es esküvője óta. A királyi gyermek júliusi érkezése pedig tovább növeli az érdeklődést az uralkodócsalád iránt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek