Starity

Elhunyt a Deftones basszusgitárosa

2013. április 14. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Deftones alapító tagja, a basszusgitáros Chi Cheng négy évvel a tragikus autóbalesete után hunyt el ma hajnalban.

hirdetés
Elhunyt a Deftones basszusgitárosa

Chi Cheng, a közkedvelt alterna-metal banda, a Deftones alapító tagja ma hajnalban, alig negyvenkét évesen hunyt el. 2008 novemberében súlyos autóbalesetet szenvedett, azóta lábadozott fizikailag összetörve, hol a kóma, hol az ébrenlét állapotában.

A metálközösség éveken át gyűjtötte a pénzt a zenész csillagászati méretű kezelési költségeire különböző jótékonysági műsorokon és a család által vezetett alapítványon, a oneloveforchi.com-on keresztül. A weblapon a basszusgitáros édesanyja, Jeanne „Mom J” Cheng ezt írta: „Ez a legnehezebb dolog, amit most meg kell írnom nektek. A szeretetetek, a szívetek és a Chi iránti elkötelezettségetek mindig feltétel nélküli és csodálatos volt. Tudom, hogy mindig úgy fogtok emlékezni rá, mint egy igazi óriásra, aki a színpadon áll és mindannyiótokat szeret. A sürgősségi osztályra kellett vinnünk és ma hajnali háromkor megállt a szíve. Úgy hagyta el ezt a világot, hogy a fülébe énekeltem azokat a dalokat, amiket szeretett.”

Cheng 1988-ban tinédzserként csatlakozott a Sacramentóban alakult bandához. A Deftoneszal együtt érte el a világhírnevet, majd miután leszerződtek Madonna lemezcégéhez, a Maverick Recordshoz, öt albumot jelentettek meg – ebből három platinalemez lett.

A Deftones Cheng balesete után is támogatta a társukat, gyakran meglátogatták a kórházban és zenéltek neki. Ahogyan javulni látszott az állapota, kiengedték a kórházból és megtanult a szemével kommunikálni. Képes volt felemelni a lábát és hangokat adott ki – nagyon keményen küzdött a teljes felépüléséért. A halálának részleteit eddig nem hozták nyilvánosságra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek