Starity

Cannes-ban debütál az Amy Winehouse-ról készült film

2013. április 25. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Úgy tűnik, hogy Asif Kapadia szívesen rendez életrajzi filmeket tragikus sorsú hírességekről – Ayrton Senna után Amy Winehouse-ról készített filmet.

hirdetés
Cannes-ban debütál az Amy Winehouse-ról készült film

A rendező, aki megdöbbentette a világot a tragikusan elhunyt, világhírű autóversenyzőről, Ayrton Sennáról készített lenyűgöző dokumentumfilmjével, újabb nagy dobásra készül. A szintén fiatalon elhunyt, tehetséges énekesnőről, Amy Winehouse-ról készített filmjét a Cannes-i Filmfesztiválon mutatják be hamarosan.

Asif Kapadia még korábban soha nem látott anyagokat és ritka archív felvételeket gyűjtött össze Amyről az egyelőre névtelen filmjéhez.

A rendező így nyilatkozott a The Hollywood Reporternek: „Ez egy hihetetlenül modern, érzelmes és feltáró film, aminek megvan az ereje, hogy megragadja a hangulatot és bemutassa azt a világot, amiben élünk – olyan módon, ahogyan csak nagyon kevés film képes.”

„Amy egy olyan tehetség volt, akiből csak egyetlen egy születik egy nemzedékben, aki mindenki figyelmét megragadta; mindig a szívéből írt és énekelt, és mindenki a hatása alá került... a társadalom ünnepelte a sikereit, de gyorsan el is ítélte a bukásaiért.”

Amy Winehouse 2011-ben hunyt el alkoholmérgezésben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek