Starity

Futótűzként terjedt Hayley Williams halálhíre

2013. április 27. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kikészültek a rajongók, mikor meghallották az álhírt, mely percek alatt bejárta a világhálót: imádott énekesnőjük, Hayley Williams életét vesztette.

hirdetés
Futótűzként terjedt Hayley Williams halálhíre

A hír természetesen nem igaz, az énekesnő él és virul, ám a hét közepén a „Nyugodj békében, Hayley Williams” mondat járta körbe a világhálót, ezzel nagy szívfájdalmat okozva a fanatikusoknak.

A kacsának bizonyult hír elsősorban a közösségi portálokon terjedt, ahol több olyan csoportot és oldalt is létrehoztak, melyeknek neve a „R.I.P. Hayley Williams” volt. Akadt olyan is, mely közel egymillió lájkot zsebelt be a kamuhír terjesztése során. Az oldal leírásában ezt olvashattuk:

„2013. április 25-én, csütörtökön délelőtt 11-kor szeretett énekesnőnk, Hayley Williams elhunyt. Hayley 1988. december 27-én született Meridianban. Hiányozni fog, de sosem felejtjük az emlékét. Kérlek, mutassátok ki együttérzéseteket és részvéteteket azzal, hogy kommenteltek és lájkoltok!”

Nem kellett sokat várni, rajongók ezrei kezdték el részvétüket nyilvánítani az említett Facebook-oldalon. Voltak olyanok, akik hittek a kamu hírnek, de olyanok is, akik hitetlenkedve álltak a dolgokhoz, hiszen manapság gyakran keltik kedvenceink halálának hírét – legutóbb Bud Spencert helyezték örök nyugalomra ekképpen.

Míg egyesek mérgüket fejezték ki, hogy mekkora gondatlanság és felelőtlenség volt ezt terjeszteni, addig mások jót nevettek rajta és azt ecsetelték, hogy ez is azt mutatja, hogy a vadóc énekesnő mekkora népszerűségre tett szert a világon.

Nem ez az első eset, hogy az állítólagosan várandós Hayley halálhírét keltették. Évekkel ezelőtt, mikor duettjét készítette a Death In The Park (Halál A Parkban) nevű bandával, a dal címe is félreérthetőnek bizonyult, hiszen a Fallen (Elesett) névre keresztelt szám és a banda neve arra adott okot, hogy a tudatlanok azt higgyék, az énekesnő elesett egy parkban és meghalt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek