Starity

Helen Mirren az Olivier Awards legnagyobb nyertese

2013. április 29. 11:11   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit színésznő egyedülálló rekordot vitt véghez, miután begyűjtötte a filmművészet négy legrangosabbnak számító díját.

hirdetés
Helen Mirren az Olivier Awards legnagyobb nyertese

Helen Mirren elnyerte élete első (és talán nem utolsó) Olivier-díját, amelyet a The Audience című filmben nyújtott alakításáért vehetett át. Ezzel ő lett az első színésznő, aki a magáénak tudhat egy Oscar-, egy Bafta-, egy Golden Globe- és egy Olivier-díjat – ugyanazért a szerepért.

Mind a The Audience, mind a The Queen forgatókönyve Peter Morgan tollából származik, és hatalmas elismerést vívott ki a szakmai körökben – mindkettőben Mirren alakította a főszerepet.

A The Audience már az első előadások után számtalan dicsérő kritikát kapott, Mirren alakítását szintén nagy szavakkal méltatták. A Legjobb színpadi színésznő kategóriában indult az Olivier Awardson és végül olyan tehetségeket utasított maga mögé, mint Hattie Morahan (A Doll's House), Billie Piper (The Effect) és  Kristin Scott Thomas (Old Times).

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek