Starity

Elhunyt a Kriss Kross rappere, Chris Kelly

2013. május 02. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jump című világsláger előadója feltehetően kábítószer-túladagolás miatt veszítette el az életét.

hirdetés
Elhunyt a Kriss Kross rappere, Chris Kelly

A kilencvenes évek egykori rapduójának, a Kriss Kross sztárját, Chris ‘Mac Daddy’ Kellyt tegnap eszméletlenül találták az atlantai otthonában és nem sokkal később elhunytnak nyilvánították. Csak 34 éves volt.

Betty Honey nyomozó elmondta, hogy boncolást végeznek majd, hogy megállapíthassák a halál okát – ami a Billboard magazin állítása szerint kábítószer-túladagolás.

Chris Kelly és bandatársa Chris Smith – aki a Daddy Mac néven lett ismert – 1992-ben robbant be a zenei világba a Jump című dalukkal, amellyel rögtön világhírnévre tettek szert. A két srácot egy atlantai bevásárlóközpontban fedezte fel a zenei nagyágyú, Jermaine Dupri.

Debütáló albumuk, a Totally Krossed Out hamar platinává vált és csatlakoztak Michael Jacksonhoz a legendás Dangerous világturnén, valamint szerepeltek az énekes ‘Jam’ című dalához készített videoklipben is.

A Kriss Kross ezután még két albumot adott ki (Da Bomb (1993) Young, Rich and Dangerous (1996). A kislemezeik: Warm It Up, Alright, Tonite’s tha Night – mind az amerikai raplisták élvonalában végeztek.

A duó – akik arról is híresek voltak, hogy fordítva viselték a bő farmernadrágjukat – februárban álltak össze ismét, hogy fellépjenek a Jermaine lemezcégének, a So So Defnek huszadik születésnapi buliján.

LL Cool J kezdte a megemlékezést, hogy a fiatal, zenemérnöknek tanuló rappernek ajánlotta a Jump On It című új dalát. Az R&B-sztár, Monica is kifejezte részvétét: „Chris Kelly, Isten békéje szálljon a családodra és mindenkire, aki szeret téged.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek