Starity

A legnagyobb márkák hazudnak az állatkísérletekről

2013. május 05. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lebuktak! Több mint negyven kozmetikai márka kamuzott: azt állították, a termékeket nem tesztelték állatokon, de egy nyomozás során kiderült az igazság.

hirdetés
A legnagyobb márkák hazudnak az állatkísérletekről

A Choice magazin kezdett sikeres nyomozásba annak érdekében, hogy kiderítsék, vajon tényleg valósat állítanak-e a legnagyobb és legnépszerűbb kozmetikai márkák, amikor azt vallják, a termékeket nem tesztelték állatokon, hogy ezzel is tüntessenek az állatkísérletek ellen. Olyan is előfordult, hogy sokakat egyszerűen csak elfelejtettek tájékoztatni, hogy embereken vagy állatokon tesztelt szépségápolási termékeket vásárolnak-e.

A kutató, Zoya Sheftalovich szerint több mint negyven márka bukott le, akik vezetői azt vallották, nem használják fel az állatokat – holott mégis.

„Nem tudom, miért hiszik azt, hogy megúszhatják. Úgy gondoljuk, félrevezetik a vásárlókat, ezért kezdtünk információk után nyomozni, hiszen sok embernek fontos, mit is kennek magukra – amiért megszenvedtek az állatok vagy sem.”

A Choice magazin ajánlja vásárlóinak, nézzenek be a legközelebbi partiba, amit a PETA, a The Leaping Bunny vagy a Choose Cruelty Free tart, hogy együtt tüntessenek a kísérletek ellen. Mindemellett nyilvánosságra hozták a szégyenlistát, említsük a több mint negyven közül csak a legnagyobbakat:

Avon, Chanel, Clean and Clear, Dove, Garnier, Head & Shoulders, Herbal Essences, L'Oreal, Lancome, M.A.C, Max Factor, Maybelline, Neutrogena, Old Spice, Pantene, Revlon, Sunsilk, Vee.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek