Starity

Exkatonáknak adományozott Jake Gyllenhaal

2013. május 10. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jake Gyllenhaal egymillió forintnak megfelelő összeget adományozott azoknak a leszerelt katonáknak, akik megsérültek a harcok alatt.

hirdetés
Exkatonáknak adományozott Jake Gyllenhaal
Fotó: Avik Gilboa

Az Utolsó műszak sztárja nagylelkűen elővette a csekkfüzetét a legutóbbi Headstrong Project's Words of War nevű rendezvény során, amely pénzt gyűjt az átfogó segítségre szoruló leszerelt katonáknak, akik Irakban és Afganisztánban szolgáltak.

A 32 éves színész is beszédet mondott az eseményen, ahol licitálni is lehetett a jó ügyért. Az első pár percben senki sem jelentkezett, így az Oscar-jelölt sztár előlépett egy 5000 dolláros ajánlattal, hogy segítse a poszttraumatikus stresszt átélt katonákat – számolt be az E! News.

Korábban elszavalta Wilfred Owen egyik versét is, a Dulce et Decorum Estet, amelyet az első világháború alatt írtak. A többi felszólaló is hasonló, háború témájú munkákból olvasott

A rendezvény egyébként azért is áll közel Jake-hez, mivel főszerepet alakított Sam Mendes 2005-ös háborús drámájában, a Bőrnyakúakban, amely Anthony Swofford igaz történetén alapszik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek