Starity

Michael Douglas könnyek közt mondott köszönetet

2013. május 23. 08:08   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai színész könnyekig meghatva mondott köszönetet a Traffic és a Che rendezőjének, amiért neki adta a Liberace főszerepét.

hirdetés
Michael Douglas könnyek közt mondott köszönetet

Steven Soderbergh legújabb filmjében, a Behind the Candelabra című drámában Michael Douglas Matt Damonnel játszott együtt. A legendás színész Amerika egyik legnépszerűbb előadóművészét, a homoszexualitását a nyilvánosság elől eltitkoló zongorista Liberace-t alakította, Damon pedig a titkos szerelmét. A film Scott Thornson könyvén alapul – a férfi Liberace egykori szeretője volt és a történet bemutatja a pár viharos kapcsolatát.

Az Oscar-díjas színész meghatva nyilatkozta Cannes-ban, hogy ez a film különösen fontos a számára: gyönyörű ajándéknak nevezte, amit Soderberghnek köszönhetett, aki a Traffic forgatása alatt kereste meg őt a szereppel.

„Azt hittem, csak szórakozik velem – mesélte Douglas. – Láttam azt a furcsa kifejezést Steven arcán és azt mondta: »Gondoltál már valaha Liberace-re?« Azt mondtam: »Mi a köze ennek bármihez is?« és egymást cukkoltuk ezzel. Aztán elfelejtkeztünk a dologról. Hét évvel később ismét szóba került.”

A film a kényes téma miatt az amerikai stúdiókon kívűl készült el, a kábelszolgáltató HBO jóvoltából. Douglas szerint a gondot nem a homoszexualitás témája okozta, hanem az, hogy a nagy stúdiók csak a szuperprodukciókkal törődnek és nem nyitottak a komolyabb témákat boncolgató alkotásokra. Soderbergh azonban hozzátette, hogy négy-öt évvel ezelőtt úgy érezte, hogy a stúdióvezetők szerint csak homoszexuális emberek ültek volna be egy olyan filmre, amiben homoszexuális karakterek vannak.

Soderbergh egyúttal azt is megerősítette, hogy egy időre visszavonul a rendezéstől.

„24 évvel ezelőtt jöttem ide. Mindenképpen szünetet tartok. Nem tudom, milyen hosszúra nyúlik, de nem mondhatom, hogy ha ez lenne az utolsó filmem, akkor szomorú lennék. Nagyon büszke vagyok erre a filmre. Remek móka volt.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek