Starity

Perlik a Disney-t a Karib-tenger kalózai miatt

2013. május 31. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy floridai író azzal vádolta meg a stúdiót, hogy az ő ötletét használták fel az első részben.

hirdetés
Perlik a Disney-t a Karib-tenger kalózai miatt

Royce Mathew floridai író a bírósághoz fordult, szerinte ugyanis a Karib-tenger kalózai készítői az ő alapján dolgoztak az első rész, a Fekete Gyöngy átka során.

Mathew már tíz évvel ezelőtt, amikor az első epizód a mozikba került, felkeresett néhány ügyvédet a képviselete érdekében, de természetesen nem járt sikerrel. 2005-ben már perelni készült a stúdiót, végül bíróságon kívül megegyeztek. Ő azonban nem nyugodott bele, állítja: a jelenetek eredeti ötlete, amikor a kalózok a holdfényben élő csontvázakká változnak egy szörnyű átok hatására, az ő fejéből pattant ki.

Jelenleg nemcsak a Disney, hanem a Buena Vista és Jerry Bruckheimer ellen is pert nyújtott be, de a stúdió még nem reagált a hírekre. Az ötödik kalózos film viszont készül, ma az is kiderült, hogy Joachim Rønning és Espen Sandberg fogják rendezni a 2015-ben bemutatásra kerülő epizódot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek