Starity

Megdöbbentő festmény készült az amputált mellű Angelina Jolie-ról

2013. június 01. 11:11   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy svéd művész, Johan Andersson aktot festett a februárban dupla masztektómián átesett színésznőről.

hirdetés
Megdöbbentő festmény készült az amputált mellű Angelina Jolie-ról

A svéd festőművész egy fénykép alapján készítette el a festményét, amelyen az Oscar-díjas színésznő félmeztelenül, mellek nélkül látható.

A nagy megdöbbenést és felháborodást kiváltó alkotás jótékonysági céllal készült – Andersson azt reméli, hogy legalább 15.000 fontot ajánlanak érte. Az eladásból származó teljes összeg a Falling Whistles nevű jótékonysági alapítványt illeti majd, amely azért harcol, hogy Kongóban minél hamarabb helyreálljon a béke – ez az ügy a humanitáriánus tevékenységet folytató Angelina Jolie számára is különösen fontos.

Andersson az egyik legfiatalabb művész, akinek a műveit valaha kiállították a National Portrait Galleryben. Azzal szerzett magának hírnevet, hogy megfestette Amy Winehouse és a líbiai exdiktátor, Muammar Gaddafi arcképét.

Az új festményéről azt mondta, hogy az édesanyja mellrákkal vívott küzdelme inspirálta. „Édesanyámnak aggresszív mellrákja volt, amikor még csak tizenöt éves voltam. A gondolat, hogy eltávolítják a melleit, nagyon megrémisztett engem, de szerencsére nem kellett átesnie ezen a borzalmas műtéten. Az Angelináról szóló hírek felkavarták bennem a régi emlékeket és ez vezetett ahhoz, hogy megfessem a képet.”

A harminchét éves, hatgyermekes Angelina Jolie jelenleg a méh- és petefészekeltávolító-műtétjére készül, hogy így vegye fel a küzdelmet az őt fenyegető petefészekrák ellen.


Fotó: Caters News Agency

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek