Starity

Courtney Love nem mond le a Nirvana által szerzett jogairól

2013. június 01. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Courtney Love-ot mint a Nirvana örökösét sokan és sokszor támadták már amiatt, mert nem engedélyezi a 90-es évek legsikeresebb zenekarának számait filmekben, reklámokban felhasználni. Cobain özvegye azonban kijelentette: esze ágában sincs túladni a Nirvana jogain.

hirdetés
Courtney Love nem mond le a Nirvana által szerzett jogairól

Courtney Love nem örvend olyan hatalmas rajongótábornak, mint férje; utálóinak száma azonban nőttön nő, ugyanis Cobain özvegye – aki egyben a Nirvana örököse is – megtiltja mindennemű felhasználását és közzétételét a Nirvana-daloknak, így semmi nem jelenhet meg Kurtről Courtney engedélye nélkül.

Courtney ugyan osztozik a Nirvana két megmaradt tagjával, Dave Grohllal és Krist Novoselickel a zenekar jogain, azonban vajmi keveset nyom a latban Dave és Krist hozzájárulása, ha Courtney nem engedélyezi a megjelenést. A Hole énekesnője elárulta a Bust magazinnak, hogy miért is nem akar megválni a jogoktól:

„Valakinek őriznie kell a kapukat. Mert tudod, mi történhet? A második alkalom, amikor adnék a jogokból, az olyan lenne, mint egy pénznyerő automata több milliárd dollárral és a Broadway kezében landolna. Vagy Kurt Gatorade-reklámokban szerepelne. Soha nem fogom eladni a jogokat, hiszen nincs senki más, aki zavarva ugyan, de megvédené őt (Kurtöt).”

Courtney azt is elárulta, hogy voltak, akik ki szerették volna őt használni amiatt, hogy ő a Nirvana jogainak örököse. „Évek óta nem jöttem össze zenészekkel. Inkább biztonságos üzleti ügyekkel foglalkozó pasikat kerestem, akiknek mikor tudomására hoztam, hogy hogyan is áll a Nirvana jogok szénája, otthagytak, mondván, hogy 'add el ezt a sz*rt'.”

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy ha ilyen kevéssé jövedelmező a Nirvana jogainak birtoklása, akkor miért nem akar megválni tőle az énekesnő. Sajnos erre nem kaptunk választ, azonban Courtney láthatóan igyekszik újra köztudatba kerülni a saját erejéből, hiszen jelenleg is új albumán dolgozik, melyről további információkat árult el rajongóinak:

„Van két kiváló dalom, és van két teljesen új dalom, azt hiszem, jobban tenném, ha a két klassz számomra fókuszálnék és megjelentetném őket, mint egy old-school kislemezt. (...) Az első szám, a Wedding Day kifogástalanul jó, akár a lemez legerősebbjeként is lehet emlegetni, mint egy őrült horgot. A másik dal a California címre hallgat. Megírtam már a Malibut, a Pacific Coast Highwayt és a Sunset Stripet, szóval ha valamit Californiának akarsz hívni, akkor jobban teszed, ha jól csinálod” – nyilatkozta Courtney.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek