Starity

Hivatalos: Matt Smith elhagyja a Doctor Who-t

2013. június 02. 20:08   |   Szerző: Myone

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A BBC tegnap jelentette be, hogy a 11. Doktort alakító Matt Smith, négy hosszú év után kiszáll a sorozatból.

hirdetés
Hivatalos: Matt Smith elhagyja a Doctor Who-t

Régóta rebesgették már bizonyos körökben, hogy a hetedik évad lesz a Matt Smith által megformált 11. Doktor utolsó szezonja, és az évadzáró epizód címe is erre a sejtésre adott okot.

Tegnapig reménykedhettek a rajongók, a BBC ugyanis bejelentette, az 50. évfordulós részt követő karácsonyi különleges epizódban elköszönünk a Doktor jelenlegi alakjától, és regenerálódással egy új Doktort köszönthetünk.

Matt Smith a következőt nyilatkozta: „A Doctor Who volt számomra a legcsodálatosabb élmény, színészként és férfiként egyaránt, és ez nagyrészt a stábnak, illetve a rajongóknak köszönhető. Az, hogy Steven Moffat-tal dolgozhattam, aki ilyen változatos, vicces, és meglepő forgatókönyveket írt, a legnagyobb és leghasznosabb kihívása volt a karrieremnek. Ez egy kiváltság volt számomra. A Doctor Who-rajongók világszerte különlegesek, beöltöznek, hallatják a hangukat, többet tudnak a show történelméről (és spekulálnak annak jövőjéről), mint amilyet bárhol látni, az elkötelezettségük valóban figyelemre méltó. Köszönöm, hogy támogatták az Idő Lord tizenegyedik megtestesülését, ami még nincs befejezve, hiszen ott leszek az 50. évfordulós valamint a karácsonyi különrészben.”

„Megtiszteltetés volt eljátszani ezt a szakaszt, brilliáns színészek örökségét követni, és a Tardist kormányozni egy rövid ideig ”a Vörössel, az Orral, és a Lehetetlennel„ (szerk.: utalás Gillan, Darvill és Coleman szerepeire). De amikor mennem kell, hát mennem kell, Trenzalore hív. Köszönöm, srácok.”

Matt idejében a Doktor történetére több mint 30 millió brit néző volt kíváncsi, és az ő inkarnációját világszerte nyomon követték. Az egyik legnagyobb TV szerepet játszotta, több mint 77 millió rajongóval az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Ausztráliában.

Smith látványos kilépéséig azonban van még egy kis időnk, addig pedig még láthatjuk a november 23-ára tervezett 50. évfordulós különrészben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek